Όσον αφορά το φρέσκο γάλα ο υφυπουργός κ. Σκορδάς επιφυλάχθηκε στο αίτημα του Προέδρου του ΣΕΚ να παγώσει το θέμα αυτό και να μην γίνει καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς.
Ο κύριος Πεβερέτος πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με συμμετοχή όλων των φορέων (Υπουργεία, Φορείς των κτηνοτρόφων, βιομήχανοι ) προκειμένου να συζητήσουν θέματα πιθανών αλλαγών όπως για παράδειγμα:
-Να αντικατασταθεί ο όρος υψηλής παστερίωσης διότι είναι παραπλανητικός και έχει ταυτιστεί από τον καταναλωτή ως όρος ο οποίος παραπέμπει σε υψηλή ποιότητα, από τον όρο επιμηκυμένης διάρκεια ζωής.
-Τα γάλατα μακράς διάρκειας να τοποθετούνται στο ράφι και όχι στο ψυγείο. Η πρακτική να τοποθετούνται στο ψυγείο λειτουργεί παραπλανητικά προς τον καταναλωτή.
-Να αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής.
Σε ότι αφορά τις τιμές καταναλωτή η αντιπροσωπεία τόνισε ότι μπορούν να μειωθούν αν μειωθεί το κόστος παραγωγής το οποίο επιβαρύνεται από το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, των τιμών ενέργειας της υπερφορολόγησης κ.α..
Ο κ. Σκορδάς δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις θέσεις αυτές στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές για την προστασία της ελληνικής αγελαδοτροφίας και της κτηνοτροφίας της χώρας.
Στην συνέχεια αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας μετέβη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στις προτάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το γάλα και το γιαούρτι.
Σημειώνεται ότι στάλθηκε ανοικτή επιστολή στο σύνολο των βουλευτών του Κοινοβουλίου, με τις καταγγελίες και τις θέσεις του κλάδου, ζητώντας τους να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους, στο τέλος της ελληνικής αγελαδοτροφίας.