ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τι δήμαρχο χρειαζόμαστε ;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. |
Άρθρο του Αντώνογλου Μιχαήλ
Καθηγητή Φυσικής Αγωγής 

 Είναι γεγονός , ότι ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ είναι ξεχωριστός Δήμος για άπειρους λόγους .
Πρώτα απ΄ όλα η πρωτεύουσα του νομού , το Ναύπλιο , από μόνο του είναι ένα στολίδι , μία πόλη , που όσοι την επισκεφτούν , έρχονται ξανά κα ξανά . Συνδυάζει τον επιβλητικό όγκο και τη δυσάρεστη ιστορία που κρύβει το Παλαμήδι ( φυλακή του ήρωα Κολοκοτρώνη ) , με τη γαλήνη και την ομορφιά του αργολικού κόλπου με το Μπούρτζι .

Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της περιοχής: ιστορικά , τουρισμού , αγροτικού προιόντος κλπ. βλέπουμε γιατί ο Δήμος αποτελεί «μήλον της Έριδος» , ανάμεσα σε τοπικά και ξένα συμφέροντα , και σ΄ αυτούς που αγαπούν και νοιάζονται τον τόπο τους .

Και αναφέρομαι σε συμφέροντα , διότι η περιοχή είναι πλούσια , γεννά χρήμα . Αν γίνει χρηστή διαχείριση , οι δημότες θα ευημερήσουν .

Η μάχη δυστυχώς είναι άνιση , διότι αυτοί που κυνηγούν το χρήμα είναι αδίστακτοι και χρησιμοποιούν κάθε μέσον , ακόμη και το δημόσιο χρήμα , για να επιτύχουν τους σκοπούς τους .
Είναι άνιση , διότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δεν πιστεύουν , ότι ένας ακέραιος Δήμαρχος θα τους βοηθήσει . Εδώ είναι το μεγάλο λάθος , όμως ποιος μπορεί να τους πείσει ;

· Ένας δυναμικός Δήμαρχος , μπορεί να κάνει θαύματα , διότι ο Δήμος δεν είναι αόριστη έννοια , είναι Άνθρωποι που χρειάζονται στήριγμα στις δυσκολίες τους , στήριγμα στις επιχειρήσεις τους , στήριγμα στα προιόντα τους .

· Ένας Δήμαρχος με γνώσεις , μπορεί να φέρει πολλά χρήματα από τα ΕΣΠΑ ( είναι επιχορηγήσεις από την ευρωπαική ένωση για διάφορα έργα που βελτιώνουν και αναπτύσσουν πόλεις και περιοχές ) . Στα έργα θα δουλέψει κόσμος και το χρήμα θα μείνει εδώ . Tα έργα που θα γίνουν θα αναπτύξουν την περιοχή και θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων .

· Ένας τεχνοκράτης Δήμαρχος , μπορεί να αξιοποιήσει τους δύο οικονομικούς άξονες της περιοχής μας . Τον τουρισμό και το αγροτικό μας προιόν . Με κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις , θα αξιοποιήσει τη δυναμική τους και θα προωθήσει παντού αυτά τα δύο προιόντα.

· Ένας πεφωτισμένος Δήμαρχος , έχει στο μυαλό του και σε πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα της παιδείας , της υγείας , του πολιτισμού και του αθλητισμού . Τέσσερεις κολώνες που συγκρατούν το οικοδόμημα κάθε κοινωνίας μικρής ή μεγάλης .

· Ένας έντιμος Δήμαρχος , θα ανοίξει την πόρτα του Γραφείου του σε όλους , όχι για ρουσφέτια ή μικροεξυπηρετήσεις , αλλά για σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν και στεναχωρούν τον απλό κόσμο . Να δέχεται τους δημότες του , όχι όταν φτάνουν οι εκλογές , αλλά όσο πιο συχνά γίνεται , και να υποχρεώνεται , να δίνει εξηγήσεις για τα πάντα , μέσω του Τύπου τουλάχιστον μία φορά το μήνα , για να μαθαίνουν οι πολίτες από τον ίδιο , σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος, κι όχι από φήμες ή τα λόγια καφενείου .

· Ένας έμπιστος Δήμαρχος , που να σέβεται και να αξιοποιεί κατάλληλα το Δημόσιο χρήμα . Το δικό μας . Το χρήμα που προέρχεται από όλους ανεξαιρέτως τους δημότες . Θα πρέπει με σωστή διαχείριση να επιστρέφει πίσω στους πολίτες , κι όχι να σπαταλιέται σε θεάματα και εκδηλώσεις που προσβάλλουν τους δημότες με την κακογουστιά και τη μη χρησιμότητα τους . Κάποτε πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ανώφελα πανηγύρια και να στηριχτούν οι μικρές τοπικές κοινωνίες , που η κάθε μια θα αναδείξει τις ομορφιές της και τα προιόντα της .

· Ένας ανθρώπινος Δήμαρχος , που θα καταλάβει , ότι το ΝΕΡΟ , είναι δώρο του Θεού στο ανθρώπινο γένος , και έχει την ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το παρέχει καθάριο και ΠΟΣΙΜΟ στους συμπολίτες του , και σε τιμές νερού , κι όχι ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ !!! 

· Ένας έξυπνος Δήμαρχος , γνωρίζει , ότι ΜΟΝΟΣ του ή με μια παρεούλα 3-4 ατόμων , δεν μπορεί να κυβερνήσει . Γνωρίζει , ότι πρέπει να έχει κοντά του ικανότατους Συνεργάτες σε θέσεις κλειδιά , που θα εργάζονται , μόνο για το καλό των Δημοτών . 

Γνωρίζει , ότι πρέπει να έχει κοντά του το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών , που θα του δίνουν δύναμη ( κυρίως ΗΘΙΚΗ ) , για να μπορεί να παλεύει με τα εκάστοτε αντίθετα συμφέροντα και να διεκδικεί και να διαπραγματεύεται αποφάσεις για το καλό των δημοτών του .
« ένας στρατηγός , χωρίς καλούς αξιωματικούς , δεν μπορεί να νικήσει σε καμμιά μάχη , όσο στρατό κι αν διαθέτει » .

# Αυτά είναι τα προσόντα ενός Σύγχρονου Δημάρχου , που δεν έχει ανάγκη , λίγο πριν τις εκλογές , να ρημάζει τα πεζοδρόμια, να σκάβει χαντάκια , να διαμορφώνει σοκάκια , να μπαλώνει τρύπες σε άθλιους από τα «έργα» δρόμους , και γενικά ότι κάνουν όλοι οι δήμαρχοι που θέλουν να επανεκλεγούν .
Αυτά τα προεκλογικά «κόλπα» τα κάνουν οι περισσότεροι , και ξέρετε γιατί ; Γιατί πιάνουν σε αφελείς !
Φίλοι Συμπολίτες , μην πέσετε στην παγίδα του φίλου , του γνωστού , του κολλητού , του συγγενή .

Οι Δημοτικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας , δηλαδή το δικό μας , γιατί εμείς ζούμε εδώ .

Οι αποφάσεις των όποιων εκλεγμένων , θα μας επηρεάσουν και τα επόμενα χρόνια .

Πίσω μας ακολουθούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας .

Η ΨΗΦΟΣ είναι ΟΠΛΟ , μην το γυρίσετε εναντίον τους.


Ο Αντώνογλου Μιχαήλ

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με το συνδυασμό του Χρ. Γραμματικόπουλου

ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ





















ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ