ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτρόφίας Π. Πεβερέτου στους βουλευτές για το γάλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. |




















Κυρίες, κύριοι βουλευτές,

Γνωρίζετε τι συµβαίνει µε το φρέσκο γάλα, ποια συµφέροντα κρύβονται πίσω από τη συµφωνία της Τρόικας µε την Κυβέρνηση. Σας είχαµε άλλωστε αποστείλει ανοιχτή επιστολή όπου περιγράφαµε αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική αγελαδοτροφία, τις επιπτώσεις που θα έχει η επιµήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος στον κλάδο, στη συνολική οικονοµία της χώρας και στον Έλληνα καταναλωτή.

Γνωρίζετε επίσης ότι η Κυβέρνηση, µε βάση τα δηµοσιεύµατα, υπέκυψε στην πίεση των ισχυρών συµφερόντων ( εισαγωγέων – πολυεθνικών) στον τοµέα του αγελαδινού γάλακτος και συµφώνησε να αυξήσει τις ηµέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 11 ηµέρες από τις 5 που είναι σήµερα.

Τις συνέπειες τις γνωρίζετε όλοι:

- Θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές υποβαθµισµένης ποιότητας γάλακτος, καταφέρνοντας ένα ακόµα πλήγµα στο ήδη επιβαρυµένο σήµερα µε 2 δις € ελλειµµατικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίµων.

- Θα αποτελέσει θανατηφόρο χτύπηµα όχι µόνο για την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία αλλά και για την γαλακτοβιοµηχανία παραγωγής φρέσκου ελληνικού γάλακτος.

- Οι Έλληνες καταναλωτές καλούνται να καταναλώσουν, έστω µε µικρή µείωση της τιµής που αµφισβητείται και αυτό, γάλα υποβαθµισµένο, εισαγόµενο, αγνώστου προέλευσης, αφού πρόσφατα
έχει αφαιρεθεί η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης.

- Οι 100.000 περίπου απασχολούµενοι άµεσα ή έµµεσα µε τον τοµέα της αγελαδοτροφίας (παραγωγή, εµφιάλωση, διακίνηση γάλακτος) θα έχουν να αντιµετωπίσουν έντονο το φάσµα της ανεργίας και την
απαξίωση τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στον τοµέα.

Σε ότι αφορά το φρέσκο γάλα µιας ηµέρας µόνο τοπικές κοινωνίες µπορούν να τροφοδοτηθούν και όχι µεγάλα αστικά κέντρα. Εξάλλου και σήµερα αυτό µπορούσε να γίνει αφού, σύµφωνα µε το Προεδρικό ∆ιάταγµα 113/1999, καθορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης του φρέσκου γάλακτος δεν µπορεί να υπερβαίνει τις 5 ηµέρες.

Είναι πια στη δικής σας ευθύνη να µην επιτρέψετε να καταστραφεί η ελληνική αγελαδοτροφία, να µην επιτρέψετε οι Έλληνες καταναλωτές να καταναλώνουν γάλα υποβαθµισµένης ποιότητας που θα ονοµάζεται φρέσκο και θα αντέχει υποτίθεται 11 ηµέρες.

Σας καλούµε να µην συµφωνήσετε και να µην ψηφήσετε µια απαράδεκτη συµφωνία που θα οδηγήσει στην καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας και στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραµατική αύξηση του ελλείµµατος στο αγροτικό εµπορικό ισοζύγιο. Σας καλούµε να προστατέψετε τον Έλληνα καταναλωτή.

Ο Πρόεδρος του
Συνδέσµου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
Πεβερέτος Παναγιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ