Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου προχώρησε σε δύο στρατηγικές συνεργασίες στην εσωτερική αγορά. Συγκεκριμένα με την εταιρεία ΕΒΓΑ, όπου η τελευταία ετοιμάζεται να λανσάρει τσουρέκι με μαστίχα Χίου αλλά και με την ποτοποιία Καρώνης στο Ναύπλιο.
Στέλεχος της Ένωσης ανέφερε αποκλειστικά στο "R", ότι με την παραγωγή να φθάνει αισίως σήμερα τους 145 τόνους μαστίχα, εξάγονται πρωτογενώς ως φυσικό προϊόν οι περίπου 100 τόνοι και η υπόλοιπη πάει για μεταποίηση ή για παραγωγή τσίχλας.
Εξελίξεις ωστόσο, αναμένονται και από το μέτωπο των Mastiha shop που διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία της Ένωσης, η Mediterra. Mετά τη Ν. Υόρκη, τη Κύπρο που λειτουργούν αντίστοιχα από ένα κατάστημα και τη Τζέντα δραστηριοποιούνται 2 καταστήματα, έφθασε η ώρα να επεκταθεί το δίκτυο και στο Ντουμπάι.
www.reporter.gr