ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Oχι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία κυβ'έρνησης-Ε.Ε.-εργοδοσίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |











 Νέα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας της κυβέρνησης με μοχλό τη δικαιοσύνη εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια, με έγγραφό της, ζητάει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) τα πλήρη στοιχεία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων και κλαδικών σωματείων, καθώς και τα πλήρη στοιχεία των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Ελεγκτικής Επιτροπής, ακόμα και των αντιπροσώπων στο συνέδριο!

Το αίτημα της Ασφάλειας κατατίθεται για λογαριασμό της Εισαγγελίας, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (...) πράξεις που έλαβαν χώρα την 13/10/2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε το αστικό κράτος, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε τα βάρβαρα μέτρα τους. Με λίγα λόγια θέλουν να συνδράμουμε την Ασφάλεια, να τους βοηθήσουμε να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να βγάλουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας, να γίνουμε καταδότες του κινήματος.

Να μην το αφήσουμε αναπάντητο!

Καλούμε τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων να μη δεχτούν να παίξουν αυτόν το ρόλο, να αρνηθούν να δώσουν οποιαδήποτε τέτοια στοιχεία, να παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους για να μην προχωρήσει καμία ποινική δίωξη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μην τρομοκρατηθούν. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των δημάρχων του ευρωμονόδρομου, ως θεματοφύλακα της αντεργατικής πολιτικής.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο των ΟΤΑ, αλλά και σε άλλους κλάδους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της επέμβασης της κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και της τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Κανένας συνδικαλιστής - κανένα Σωματείο δεν θα γίνει ρουφιάνος της Ασφάλειας. Δε δίνουμε κανένα στοιχείο στην Ασφάλεια, που αφορά τα σωματεία και τη συνδικαλιστική τους δράση - Δε θα αποδεχτούμε καμία δίωξη.

Καμιά τρομοκρατία δε θα σταματήσει το κίνημα και τους αγώνες μας. Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 - 20 Μάρτη.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Επίσης, η κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν για περαιτέρω χτύπημα στον κατώτερο μισθό, για κατάργηση των τριετιών σε συνθήκες που η εργατική - λαϊκή οικογένεια στενάζει από την ανεργία, τις συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Προετοιμάζουν συνολικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ουσιαστικά την απαγόρευσή της. Παράλληλα, επαναφέρουν στη συζήτηση το "λοκ άουτ", δηλαδή το χτύπημα της απεργίας με θεσμοθετημένη προστασία στον κάθε μεγαλοεργοδότη.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, την τρόικα και τα αφεντικά τους. Ούτε να το σκέφτονται! Η απάντηση θα είναι άμεση, αποφασιστική και δυναμική. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε επιφυλακή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ