ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ερώτηση Παναγιώταρου στη βουλή για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στο δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. |











 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων στην Τ.Ο Αργολίδας και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου Ναυπλιεών.

Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στο δήμο Ναυπλιέων»
Σύμφωνα με καταγγελίες, 15 πολίτες στο Ναύπλιο εργάστηκαν για δύο μήνες στο δήμο Ναυπλιέων και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους. Ειδικότερα, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 322/02-05-2013 του δήμου Ναυπλιέων προσελήφθησαν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με πλήρη απασχόληση για δύο μήνες, ήτοι από 07 Μαΐου 2013 ως 06 Ιουλίου 2013, δεκαπέντε άτομα διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων-κατεπειγουσών αναγκών του δήμου. Παρότι οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν κανονικά κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, δεν τους έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποδοχές.

Με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 25317/05-08-2013 απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Αργολίδας, επεστράφη αθεώρητο το χρηματικό ένταλμα πληρωμής, στο οποίο οι ανωτέρω εργαζόμενοι φέρονταν ως δικαιούχοι. Η Επίτροπος έκρινε ότι η πρόσληψή τους ήταν αδικαιολόγητη, καθώς στην απόφαση του δήμου δεν αιτιολογούνται ούτε εξειδικεύονται οι κατεπείγουσες ανάγκες του δήμου. Επιπλέον, απεφάνθη ότι η πρόσληψη διενεργήθηκε κατά παράβαση των οριζόμενων από το Νόμο, αφού δύο εκ των δικαιούχων είχαν απασχοληθεί ξανά στον ίδιο φορέα μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών και πέντε εξ αυτών δεν κατείχαν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Είναι σε γνώση τους η παραπάνω υπόθεση;
Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, δεδομένου ότι οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το αδικαιολόγητο ή το παράτυπο των προσλήψεων;
Θα αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους φορείς του δήμου Ναυπλιέων που εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους»;

Αθήνα, 04/02/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ