ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι στην απεργία της Τετάρτης στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:06:00 μ.μ. |





















ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 
ΑΡΓΟΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ - ΣΤΙΣ 10:30  

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε που εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς πλησιάζουμε προς τη μέρα της Απεργίας αναλογίσου πόσο δική σου υπόθεση είναι η επιτυχία της! Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, το φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύουν οι εργοδότες κάθε φορά. Όμως πρέπει να απαντήσουμε. Για πόσο ακόμα θα τους επιτρέπουμε να παίζουν με τη ζωή μας;

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Όποια δικαιώματα έχουν απομείνει θέλουν να τα θυσιάσουμε για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Μόνο αυτοί βγαίνουν ωφελημένοι από τις θυσίες που κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με την κατάργηση όσων ΣΣΕ έχουν απομείνει, με πλήρη κατάργηση της προϋπηρεσίας («τριετιών») και κάθε επιδόματος στον κατώτερο μισθό κι από τη άλλη οι εργοδοτικές εισφορές τους να μειώνονται.

Τρόικα και κυβέρνηση δεν σταματούν πουθενά. Νύχτα και μέρα παίρνουν αποφάσεις, ψηφίζουν νόμους και πολυνόμους που δεν προλαβαίνουμε να δούμε από πού μας έρχεται. Με κάθε τρόπο όμως δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης... Μας κοροϊδεύουν για μια Ανάπτυξη που θα έρθει…

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (Συλλογικές Συμβάσεις, Ωράρια, Εργασιακές Σχέσεις, Κυριακάτικη Αργία), την υγεία, την παιδεία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, η μαζική ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν έχουν προσωρινό, αλλά μόνιμο χαρακτήρα. Άλλωστε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε νέα ΕΓΣΣΕ που αποδέχεται της μειώσεις στους μισθούς δηλαδή τα 586 ευρώ και τα 511 για όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Καμία καθυστέρηση λοιπόν, καμία αναμονή!

Δε μπορεί να υπάρχει άλλο αίτημα σήμερα, πέρα από την αναπλήρωση όσων χάσαμε, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ: ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ.

Για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό, πιο ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο μας.

Παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για να μπει φρένο στην κατρακύλα που μας οδηγούν τα ξεπουλημένα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία που ελέγχουν. Γιατί και σε αυτή την Απεργία αποδεικνύουν περίτρανα με ποιανού το μέρος είναι. Δεν έχουν κάνει τίποτα για την οργάνωση της Απεργίας ακολουθώντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην ανοιχτή υπονόμευση της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις και διαπραγμάτευσης.

· Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.

· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

· Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

· Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ