Άρθρο του
Σπύρου Νικ. Ζέρβα
Πέντε (5) χιλιάδες, ίσως και περισσότεροι, επισκέπτες βρέθηκαν στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τι κάναμε όμως εμείς; Γιατί δεν τους προσφέραμε το νόστιμο πορτοκάλι μας; Ήταν τόσο δύσκολο και ανέφικτο;
Δεκατέσσερις (14) σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής χρειάζονταν, σε επτά (7) καίρια σημεία της πόλη μας, μαζί με τους αποχυμωτές και τα φρέσκα πορτοκάλια δίπλα τους, στα καφάσια. Στύβοντας τα πορτοκάλια, το ζεύγος των σπουδαστών θα προσέφερε το χυμό στους επισκέπτες, προωθώντας το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας.
Ιδέες απλές και υλοποιήσιμες. Και χωρίς κόστος, καθότι αρκετοί παραγωγοί θα προσέφεραν μέρος της σοδειάς τους για την προβολή του προϊόντος τους. Παράλληλα, ο ίδιος ο Δήμος θα επιδείκνυε, με την απλή αυτή προσφορά, τις ευχαριστίες του προς τους επισκέπτες της φιλόξενης, κατά τα άλλα, πόλης μας.
Τις ευθύνες, βέβαια, της ελλείψεως καινοτόμων ιδεών και πράξεων, τις χρεώνω και στην αντιπολίτευση του Δήμου. Είναι και αυτή υποχρεωμένη να καταθέτει απόψεις, θέσεις, ιδέες και προτάσεις για το καλό του Δήμου, και να μην είναι πάντοτε αρνητική, ασκώντας στείρα κριτική.
Όλοι μαζί θα επιτύχουμε τους επιδιωκόμενους στόχους.
Σπύρος Νικ. Ζέρβας