Άµεσους ψεκασµούς για την αντιµετώπιση της κόκκινης ψώρας και του ψευδόκοκκου πρέπει να πραγµατοποιήσουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της ευρύτερης περιοχής του νοµού Αργολίδας, σύµφωνα µε τις οδηγίες των γεωπόνων του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου.
Μετά από δειγµατοληπτικούς ελέγχους από την υπηρεσία, διαπιστώθηκε έντονη δραστηριότητα των παραπάνω εχθρών, οι οποίοι προκαλούν σοβαρές ζηµιές σε φύλλα, βλαστούς και καρπούς, εξασθενώντας τα δένδρα και µειώνοντας την εµπορική αξία των καρπών.
Στους οπωρώνες που διαπιστώνονται προσβολές από ψώρα, απαιτείται επέµβαση µε κατάλληλο εντοµοκτόνο για την καταπολέµηση των προνυµφών. Στις πρώιµες περιοχές του νοµού η επέµβαση πρέπει να γίνει από 23 έως 27 Μαΐου, στις όψιµες από 27 έως 31 Μαΐου, ενώ στην περιοχή της Ήρας από 24 έως 26 Μαΐου.
Εγκεκριµένες δραστικές ουσίες για την καταπολέµηση της ψώρας είναι οι εξής: Πυριπροξιφέν, Χλωρπυριφός, Χλωρπυριφός-Μεθύλ, Άλατα λιπαρών οξέων, Θερινός πολτός, Σπιροτετραµάτ και Φοσµέτ (µόνο σε πορτοκάλια και γκρέιπ φρουτ). Ο θερινός πολτός µπορεί να χρησιµοποιηθεί σκέτος ή σε συνδυασµό µε τα υπόλοιπα φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα. Στην πρώτη περίπτωση, τα δένδρα πρέπει να είναι σε καλή θρεπτική κατάσταση, ποτισµένα και η επέµβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευµα.
Όσον αφορά την καταπολέµηση του ψευδόκοκκου, ο ψεκασµός εναντίον αυτής της γενιάς είναι ο πιο καθοριστικός για την καταπολέµηση του εντόµου, ενώ οι επόµενες επεµβάσεις, απλά µειώνουν τους υπάρχοντες πληθυσµούς. Σε οπωρώνες που υπήρχαν προσβολές την προηγούµενη καλλιεργητική περίοδο, συνιστάται να γίνει επέµβαση µε ένα κατάλληλο εντοµοκτόνο, τις ηµεροµηνίες που προαναφέρθηκαν για την ψώρα και οπωσδήποτε, πριν τα σέπαλα του κάλυκα κλείσουν πάνω από τον καρπό.