ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ» στον Σύλλογο Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. |

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2014, 7 Μ.Μ
Αίθ. Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός»

«ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ»
Αποφοίτων και παλιών μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους

Σπύρος Μαρίνης – Κλαρινέτο
Μαριλένα Τσαρσιταλίδη – Πιάνο, Σοπράνο
Ανδρέας Χριστάκης – Πιάνο
Εύα Κάρκουλα – Φλάουτο
  
Πρόγραμμα


  • J.S.Bach - F.Busoni: Chaconne σε ρε ελάσσονα (BWV 1004), BV B24
  • A. Giampieri Il Carnevale di Venezia
  • F. Chopin “Minute Waltz” Op.64, n.1
  • F. Chopin Studio 1 per il Metodo Moscheles-Fetis
  • C. Bolling Suite for Flute and Jazz Piano
1) Baroque and Blue
2) Irlandaise
3) Véloce

  • Z. Abreu Tico-Tico
  • S. Joplin The entertainer
Διάλειμμα
  • G. Faure Mai
  • Cl. Debussy Arabesque
  • F. Poulenc Melancolie
  • B. Kovacs Hommage a M. De Falla
  • F. Poulenc Sonata for clarinet and piano
1) Allegro tristamente
2) Romanza

  • J. Offenbach Les oiseaux dans la charmille
(άρια  της Olympia από την οπερέτα «Τα παραμύθια του Χόφμαν»)



Ο Σπύρος Μαρίνης (Διδάκτωρ – Κλαρινετίστας, γ. 1982) ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην ερμηνεία κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008, ενώ τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας και ερμηνείας με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας – Διπλοχρωμία.
Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 εργάστηκε σαν ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM) και στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music.

Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια με τους David Campbell, Σπύρο Μουρίκη, Charles Neidich, Robert Spring και Eddy Vanoosthuyse και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου. Υπήρξε κορυφαίος στις Συμφωνικές Ορχήστρες και Ορχήστρες Πνευστών και Μουσικής Δωματίου των Πανεπιστημίων Ουαλίας και Σέφιλντ.    

Το έτος 2000, έλαβε το 2ο Βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας στο κλαρινέτο.

Έχει ηχογραφήσει έργα του Μαλτέζου συνθέτη Charles Camilleri και του Βρετανού Adam Gorb και έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Βρετανία και Μάλτα με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό «Πολύτονο» καθώς και στο περιοδικό της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου».

Είναι δάσκαλος κλαρινέτου, σαξοφώνου και φλάουτου με ράμφος στο Δημοτικό Ωδείο Άργους από το 2011, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του δήμου Β. Κυνουρίας και καθηγητής κλαρινέτου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης.


Μαριλένα Τσαρσιταλίδη Μεγάλωσε στο Άργος, όπου και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές. Μετά από συνεχείς διακρίσεις στο πιάνο και το λυρικό τραγούδι σε πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες το 1999 και το 2000, αποκτά Πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών το 2001 (τάξη Δ. Λιωνή) και Πτυχίο Πιάνου το 2003 (τάξη Α. Γεωργακόπουλου) από το Δημοτικό Ωδείο Άργους. Στην Αθήνα μαθήτευσε στην τάξη λυρικού τραγουδιού της Μ. Κρίλοβιτς κι έπειτα από αριστεία στην τάξη υποκριτικής και μελοδραματικής του Π. Παγουλάτου, κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματα το 2007 στην όπερα του Zemlinsky «Ο Νάνος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνεχίζει τις σπουδές μονωδίας στην τάξη της Α. Μπόγρη, με την οποία και προετοιμάζει τις διπλωματικές της εξετάσεις, ενώ παράλληλα εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού και διδακτικής της μουσικής για νήπια και παιδιά.

"Από  τους πιο προικισμένους της  γενιάς του, με μουσικότητα, σίγουρη  τεχνική, αμεσότητα, βαθιά συγκίνηση  και καλό γούστο...ένα ρεσιτάλ  σπάνιας αισθητικής απόδοσης".
Ο Ανδρέας Χρηστάκης γεννήθηκε στο Άργος. Άρχισε μαθήματα πιάνου με την Καίτη Γρατσέα σε ηλικία οκτώ ετών στο Δημοτικό Ωδείο Άργους και στη συνέχεια πήρε μαθήματα βιολιού στα Ωδεία Άργους και Ναυπλίου. Αφότου πέρασε στην Ανωτέρα Τάξη Πιάνου συνέχισε για δύο χρόνια με την Ρωσίδα πιανίστα Μαριάννα Αϊβάζοβα, στο Ωδείο Athenaeum, στην Αθήνα. Στη συνέχεια, για έξι μήνες, έλαβε μαθήματα στην Ακαδημία της Κρακοβίας από τον Πολωνό πιανίστα Adrej Pikul. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα γράφτηκε στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο, από όπου και αποφοίτησε λαβαίνοντας Δίπλωμα με βαθμό Άριστα και βραβείο. Έχει επίσης μελετήσει με τους Lilia Boyadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου, Αγάθη Λεϊμονή, Borislava Taneva, Rachelle Boldorini, Yuvan Admoni, Raphael Salinas, Πάνο Λουμάκη και Στέφανο Σιγάλα.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2012, κατόπιν εξετάσεων, κάνει το μεταπτυχιακό του στο ίδιο τμήμα, στον τομέα της Ιστορίας της Τέχνης. Ως υπότροφος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα Σγούρδα έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.


Η Εύα Κάρκουλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Άργους σε ηλικία 10 ετών με καθηγήτρια την Ασπασία Μπάνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε τιμητικές διακρίσεις σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς καθώς και το 1ο πανελλήνιο βραβείο το 2003 και το 2004. Το 2006 συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, από το οποίο πήρε το πτυχίο της το 2010 με άριστα παμψηφεί. Έχει λάβει μαθήματα μουσικής δωματίου και καλλιτεχνικής έκφρασης με τις καταξιωμένες πιανίστες Μ. Παπαπετροπούλου και Β. Φουντά. Το 2008 συμμετείχε σε ορχήστρα πνευστών στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στη μουσικοχορευτική παράσταση της διάσημης αμερικανίδας χορογράφου Trisha Brown. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη jazz μουσική διασκευάζοντας έργα για φλάουτο, πιάνο, τσέλο και ηλεκτρική κιθάρα. Η δουλειά αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Έχει συμμετάσχει επίσης σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με έργα κλασικών αλλά και σύγχρονων συνθετών. Έχει ηχογραφήσει έργα για παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και στο Ναύπλιο. Από το 2010 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διδασκαλίας φλάουτου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής έκφρασης και διδακτικής της μουσικής για παιδιά.

Παράλληλα, είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2013 πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το ίδιο τμήμα στον τομέα της Φαρμακογνωσίας έχοντας στο βιογραφικό της μια σειρά από επιστημονικές δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Αμερική και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ