ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κοδέλας: Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ΞΕΝΙΑ και η αρχαιολογική κληρονομιά της Ακροναυπλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |
 Αντιμετωπίζουν την χώρα ως οικόπεδο και τους πολίτες ως υπήκοους!  Η Δικτατορία γκρέμισε μνημεία και ιστορικά κτίρια στην Ακροναυπλία . Η συγκυβέρνηση την ξεπουλά. Η τοπική κοινωνία κινδυνεύει με αποκλεισμό από σχεδόν ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του Ναυπλίου. Να τοποθετηθούν οι υπουργοί από την Αργολίδα! Ενεργοποίηση της κοινωνίας για να μπει φρένο στην υπεξαίρεση της Δημόσιας Περιουσίας!


Με αυτές τις λίγες γραμμές που μοιάζουν με ανακοινωθέν στο 1387 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε στις 30/5/2014 πέρασαν στα χέρια του Ταμείου των δανειστών τα τρία εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης του Ναυπλίου.

Με τη μεταβίβαση της κυριότητας του “Τουριστικού Συγκροτήματος Ναυπλίου” στην ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και την εκποίηση που θα ακολουθήσει, το Δημόσιο - δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι επόμενες γενιές - χάνει δια παντός 33 στρέμματα στην ιστορική Ακροναυπλία και κάθε δυνατότητα παρέμβασης στην χρήση και αξιοποίηση των χώρων αυτών.

Οι κυβερνώντες αντί να κάνουν έναν απολογισμό και την αυτοκριτική τους για τα τραγικά αποτελέσματα που είχε για τις υποδομές και την τοπική ανάπτυξη, η εδώ και 15 χρόνια παραχώρηση των τριών ΞΕΝΙΑ με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη (το ένα παραμένει “κουφάρι” και τα άλλα δύο υπολειτουργούν ή είναι κλειστά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου), τυφλωμένοι από την υποτελή και ακραία νεοφιλελεύθερη λογική τους εκχωρούν για πάντα σε ιδιωτικά συμφέροντα τις υποδομές αυτές.

Η Δικτατορία γκρέμισε μνημεία και τα ιστορικά κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν και ως φυλακές για να γκρεμιστεί και η ιστορική μνήμη. Η συγκυβέρνηση παίρνει από τους πολίτες την κυριότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης αυτής της περιοχής και την παραδίδει στους Δανειστές και σε ιδιώτες αποξενώνοντας πλήρως και οριστικά την τοπική κοινωνία από αυτή.

Αυτή τη στιγμή, περιττεύει οποιαδήποτε πρόταση από τις πολλές που έχουν ακουστεί για την αξιοποίηση αυτών των εκτάσεων και υποδομών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας καλύπτοντας κοινωνικές ανάγκες, στηρίζοντας ένα άλλο αναπτυξιακό και τουριστικό πρότυπο και αποκαθιστώντας τη σχέση της πόλης με τον χώρο ιστορικής μνήμης και αρχαιολογικής αξίας.

Αυτή τη στιγμή, όποια άποψη κι αν έχει κανείς για το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη ενεργοποίηση και συμπαράταξη της κοινωνίας ώστε να μπει ένα φρένο στην υπεξαίρεση της πολύτιμης Δημόσιας Περιουσίας και της μεταφοράς της στο ΤΑΙΠΕΔ, ένα Ταμείο με μοναδικό στόχο την “όσο – όσο” εκποίηση για να αποπληρωθεί το μη βιώσιμο Δημόσιο Χρέος, αντιμετωπίζοντας την χώρα ως οικόπεδο προς εκποίηση και τους πολίτες ως υπήκοους των υποψήφιων μεγάλων επενδυτών.

Τέλος, δύο ακόμα επισημάνσεις:

α) Η τοπική κοινωνία κινδυνεύει με αποκλεισμό από σχεδόν ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του Ναυπλίου, με συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και στην ανάπτυξη της περιοχής, αφού στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ενταχθεί :

· Έκταση 105 στρεμμάτων στην περιοχή του υγροβιότοπου μεταξύ Ν. Κίου και Ναυπλίου

· Εκτάσεις 11,5 στρεμμάτων παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγ. Αναστασίου

· Εκτάσεις και υποδομές 33 στρεμμάτων στην Ακροναυπλία

· Έκταση 1912 στρεμμάτων στην Καραθώνα.

Επιπλέον, κινδυνέυει με ιδιωτικοποίηση το κτίριο της Αρβανιτιάς (εστιατόριο) όπως και η παραλία της Αρβανιτιάς με τα παρακολουθήματά της.

β) Οι υπουργοί από την Αργολίδα που εκδίδουν σωρεία Δελτίων Τύπου για κάθε ήσσονος σημασίας γεγονός γιατί δε λένε κουβέντα για το μπαράζ ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας στην Αργολίδα;



















· Ειδικά ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης του οποίου την υπογραφή φέρει και το απαράδεκτο ΦΕΚ εκποίησης των 33 στρεμμάτων στην Ακροναυπλία θα κάνει κάποιο σχόλιο ή είναι απασχολημένος με την εκποίηση της ΔΕΗ και των αιγιαλών;

· Ο υφυπουργός στο Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός θεωρεί ότι δεν τον αφορά η εκποίηση της έκτασης 33 στρεμμάτων εντός της Ακροναυπλίας που περιλαμβάνει, μάλιστα, και μεγάλη έκταση κηρυγμένη ως αρχαιολογικό χώρο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ