ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γ. Διδασκάλου: «Νέοι ορίζοντες διασυνοριακής συνεργασίας για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. |

















 Την Προεδρία του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (I BEC) ανέλαβε, σήμερα, ύστερα από ομόφωνη απόφαση όλων των εταίρων του, κατά τη διάρκεια της 7ης Γενικής Συνέλευσής του, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου.

Το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος (ΔΚΠ) προωθεί τη συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιστημονικής κοινότητας σε θέματα αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αρμονικής κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και σε άλλες ενδιαφερόμενες χώρες. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω συμφώνων συνεργασίας τα οποία καθορίζουν τις διεθνείς δράσεις του ΔΚΠ ως διεθνούς οργανισμού στις χώρες αυτές.

Συγκεκριμένα, το Δ.Κ.Π. αποσκοπεί:
στην επιστημονική υποστήριξη των δομών δημόσιας διοίκησης για τον σχεδιασμό και υλοποίηση στρατηγικών και πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο,
στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του επιχειρηματικού τομέα μέσω ορθολογικής αξιοποίησης των φυσικών πόρων στις παραγωγικές διαδικασίες και δραστηριότητες, και
στην αειφόρο διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Καινοτόμες δράσεις επιχειρησιακής μεταφοράς τεχνογνωσίας, εξειδικευμένης κατάρτισης-έξυπνης εξειδίκευσης, δικτύωσης, τεχνολογικής και επιστημονικής υποστήριξης σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος θέτουν το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος στην αιχμή του δόρατος ως εστιακό σημείο διατομεακής και διασυνοριακής συνεργασίας.

Βασική του αποστολή είναι τα μέγιστο δυνατό όφελος προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Εταίροι του I BEC είναι: η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ο Δήμος Λαγκαδά, ο Δήμος Δέλτα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Επιτροπή Ερευνών.

Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Διδασκάλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάληψη της Προεδρίας του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου έρχεται σε μια πολύ σημαντική συγκυρία για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί συμπίπτει, χρονικά, με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Για μας, ανοίγονται, πλέον, νέοι ορίζοντες διασυνοριακής συνεργασίας, για τη χρηματοδότηση και επίτευξη συγχρόνων τεχνικών λύσεων σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση και τους φορείς της, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των υδάτων. Θα δουλέψουμε άοκνα και με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ, από τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των πολιτών».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ