ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ Αργολίδας: Ντόπιοι και ξένοι εργάτες έχουν κοινό εχθρό - Το εργατικό κίνημα θα τσακίσει το φασισμό και θα χτυπήσει την ανεργία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. |























 Κάλεσμα στους επιχειρηματίες του τουρισμού να διώξουν τους «ξένους εργάτες» και να πάρουν ντόπιους απευθύνει η «Χρυσή Αυγή» Αργολίδας, επιχειρώντας να διχάσει την εργατική τάξη, για να βγάλει λάδι μεγάλο κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, το εκμεταλλευτικό σύστημα που πιστά η οργάνωση υπηρετεί.

Η «Xρυσή Αυγή» πασχίζει να σπείρει στους εργάτες το δηλητήριο του ρατσισμού, για να κρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και της άγριας εκμετάλλευσης μέσα στους τόπους δουλειάς. Το πρόβλημα της «Χρυσής Αυγής» που δήθεν «κόπτεται» για τους άνεργους Έλληνες δεν είναι η απλήρωτη δουλειά που παίρνει μορφή χιονοστιβάδας. Δεν είναι η ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει. Δεν είναι η υποτιθέμενη «μαθητεία» που οι κυβερνήσεις έχουν κάνει δώρο στους ξενοδόχους για να βάζουν νέα παιδιά να δουλεύουν με 250 και 300 ευρώ μισθό, απολύοντας μόνιμο προσωπικό με μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα. Δεν είναι οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας, δεν είναι η απουσία ακόμα και στοιχειωδών μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, η κατάργηση των ΒΑΕ, οι απαιτήσεις των ξενοδόχων για μείωση και κατάργηση επιδομάτων, για νέες ΣΣΕ με μείωση μισθών που ξεπερνά ακόμα και το 30%.

Προφανώς, η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει και καμία αντίρρηση οι Έλληνες εργάτες να δουλεύουν με μισθούς πείνας, με τσαλαπατημένα δικαιώματα, με σκληρή εντατικοποίηση αρκεί ...να έχουν «δουλειά». Αυτά δεν επικαλούνται άλλωστε και οι εργοδότες του κλάδου που εκβιάζουν τους εργαζόμενους με «λουκέτα» στις επιχειρήσεις τους αν δε δεχτούν μείωση μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων;

Κάνει ή δεν κάνει λοιπόν η «Χρυσή Αυγή» πλάτες στους μεγαλοξενοδόχους και επιχειρηματίες του Τουρισμού; Το πρόβλημα της «Χρυσής Αυγής» λοιπόν δεν είναι αυτοί που ξεζουμίζουν τους εργάτες μετανάστες, που τους ματώνουν στη δουλειά για να κερδοφορήσουν, δηλαδή οι εργοδότες, αλλά οι ίδιοι οι εργάτες.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πως το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες. Έχει αναλάβει τη "βρώμικη δουλειά" για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από το δικό μας μόχθο.

Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους.

Τ. Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ