ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) Αρχαίο Θέατρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 π.μ. |
 Καλοκαιρινοί ρυθμοί δεν σημαίνουν και θερινή ραστώνη για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία αφού ταξίδεψε έως τις άκρες του Αιγαίου (για μία σειρά συναυλιών που εντάσσονταν στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη») και αφού ολοκλήρωσε τις δύο εμφανίσεις της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, φτιάχνει τα μπαγκάζια της με προορισμό αυτή την φορά το Αρχαίο Θέατρο του Άργους.
Εκεί, σ’ αυτό το σμιλεμένο στον βράχο μοναδικό μνημείο του 300 περίπου π.Χ. θα δώσει το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 21.00 μία συναυλία με διοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους.

Υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει δημοφιλέστατες συνθέσεις των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γιόχαν Στράους, Αντονίν Ντβόρζακ καθώς και το λιγότερο γνωστό στο ευρύ ακροατήριο αλλά πάντως σημείο αναφοράς για το ρεπερτόριο του κόρνου Κοντσερτίνο για δύο κόρνα του Γερμανού συνθέτη και τσελίστα Φρήντριχ Βιττ, με σολίστ τον κορυφαίο κορνίστα της Κ.Ο.Α. Κώστα Σίσκο καθώς και την επίσης κορνίστα Μαρία Φωτιά.

Πλουραλιστικό και ελκυστικό το πρόγραμμα αποτελείται κατά τα άλλα: Από την περίφημη Εισαγωγή «Κοριολανός» που συνέθεσε ο Μπετόβεν το 1807 εμπνευσμένος από την ομώνυμη τραγωδία όχι του Σαίξπηρ αλλά του σύγχρονού του Αυστριακού συγγραφέα Χάινριχ Γιόζεφ φον Κόλινς. Από την, εξίσου αγαπητή στο κοινό της κλασικής μουσικής, Εισαγωγή «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που έγραψε ο Τσαϊκόφσκυ το 1870 μετά από μια ατυχή ερωτική ιστορία, επηρεασμένος από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ. Από τους Σλάβικους Χορούς Αρ.2 και Αρ.8 του Τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ ο οποίος είχε στα έργα του και δη στους 16 συνολικά Σλάβικους Χορούς που συνέθεσε, ενσωματώσει με αξιοθαύμαστο τρόπο στοιχεία της μουσικής παράδοσης της πατρίδας του. Κι από το Kaiserwaltz, το διάσημο βαλς που έγραψε ο Γιόχαν Στράους το 1889 κατά παραγγελία του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρανκ Γιόζεφ, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού αυτοκράτορα («Kaiser» στα γερμανικά) Βίλχελμ ΙΙ.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770-1827)
Εισαγωγή «Κοριολανός», έργο 62

ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΤΖΕΡΕΜΑΪΑΣ ΒΙΤΤ (1770-1836)
Κοντσερτίνο για Δύο Κόρνα, σε φα ύφεση

ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ (1840-1893)
Εισαγωγή-Φαντασία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

ΑΝΤΟΝΙΝ ΝΤΒΟΡΖΑΚ(1841-1904)
Σλάβικοι Χοροί Αρ.2, Αρ.8

ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ ΙΙ (1825-1899)
Kaiserwaltz

Σολίστ: Κώστας Σίσκος, κόρνο
Μαρία Φωτιά, κόρνο
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Χορηγός: ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΑΡΓΟΛΙΔΑ, DRTV

Για περισσότερα στοιχεία, σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αλίκη Φιδετζή, Τ.210-7257601 και τη Ναταλί Χατζηαντωνίου, Τ. 6974526816, ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο pressoffice@koa.gr στην Αθήνα .

Επίσης με τη Λιάνα Λημνιούδη Τ. 27510-25095 στο Άργος.


ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Κ.Ο.Α.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών. Κατά την υπερεκατονταετή πορεία της, πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο οργάνωσής της. Η 1η συναυλία της ως Κ.Ο.Α. δόθηκε 28-2-1943. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, προσπαθεί να προσφέρει στους Έλληνες τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής.

Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από 50 συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα εμφανίζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος έχοντας καθιερώσει συστηματικές και οργανωμένες περιοδείες. Έχει επίσης συμμετάσχει, με μεγάλη επιτυχία, σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, ανάμεσά τους οι Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Τεμιρκάνοφ, Πλασόν και κορυφαίοι σολίστ, όπως ενδεικτικά οι Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ και Άργκεριχ έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της.

Το 2007 κυκλοφόρησε ο 1ος διεθνής δίσκος της με έργα Μ. Καλομοίρη από την εταιρεία NAXOS. Η Κ.Ο.Α. πρωτοστάτησε με την ηχογράφηση αυτή στη σειρά Greek Classics, η οποία υπήρξε πρωτοβουλία της και έχει ως στόχο τη διεθνή προβολή της ελληνικής μουσικής. Ακολούθησε δίσκος με έργα του Μίκη Θεοδωράκη (Legend) ενώ πρόσφατα εξέδωσε τα πρώτα αρχειακά της CD, με ιστορικές ηχογραφήσεις του ιδρυτή και πρώτου Διευθυντή της, του μαέστρου Φιλοκτήτη Οικονομίδη.

Διευθυντές της Ορχήστρας έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν οι Φιλοκτήτης Οικονομίδης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Άρης Γαρουφαλής, Βύρων Φιδετζής και Βασίλης Χριστόπουλος.

Από τον Μάιο του 2014 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Α. είναι ο κ. Στέφανος Τσιαλής. Σπούδασε πιάνο με τη Δόμνα Ευνουχίδου στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και διεύθυνση ορχήστρας στην Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια των Leonard Bernstein, Vaclav Neumann και Rolf Reuter.


Εκ μέρους του Δ.Σ

Η Πρόεδρος
Ελένη Κονομάρα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ