ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τσιτσιμπύρα και πώς να την φτιάξετε (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 π.μ. |























 Η τσιτσιμπύρα είναι ένα παραδοσιακό, δροσιστικό, εύγευστο και τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ.

Η τσιτσιμπύρα είναι ένα από τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα και σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Την έφεραν στο νησί οι Άγγλοι στις αρχές του 19ου αιώνα και άρεσε πολύ στους Κερκυραίους. Τόσο πολύ που όταν έφυγαν οι Βρετανοί, συνέχισαν να φτιάχνουν τσιτσιμπύρα! Τα βασικά συστατικά της είναι το τζίντζερ (πιπερόριζα) και το λεμόνι. Είναι πολύ δροσιστική και έχει μοναδική γεύση.

Το βασικο συστατικο της τζιτζιμπιρας είναι το τζιντζερ.

Tο τζίντζερ προέρχεται από την Aνατολή. Tο ενεργό συστατικό είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Το τζιτζερ έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές αντιπυρετικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες. Το χρησιμοποιούμε για την καλή χονεψη, για το κρυολόγημα, το στομαχόπονο, τον πονοκέφαλο. Μειώνει την χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα. Κ.τ.λ.

Είναι γενικα πολύ καλο για την υγεια μας και ο καλυτερος τροπος να το καταναλωνουμε καθημερινα είναι με την μορφη μιας δροστιστικης και γευστικης τζιτζιμπιρας.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Χυμό από ένα λεμόνι
1,5 κουταλιά της σούπας τζιτζερ τριμμένο
150 γραμμάρια ζάχαρη
Ελάχιστη μαγιά για ψωμί
Χλιαρό νερό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ