ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΤΑΙΠΕΔ εναντίον πολιτισμού, θρησκείας & περιβάλλοντος!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:17:00 μ.μ. |
Γράφει ο Γιώργος Εμμανουήλ 
Δασοπόνος - Περιβαλλοντολόγος Msc

 Τελικά δύσκολα θα μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε με τους γραφειοκράτες του ΤΑΙΠΕΔ και τους επίδοξους ″μνηστήρες″, που έχουν βάλει στο μάτι τις περιοχές - φιλέτα της Αργολίδας! Με αφορμή την καταγγελία του κ. Παύλου Δαγρέ που έγινε στην Ενημέρωση Πελοποννήσου, για το ξεπούλημα ακόμα και των ξωκλησιών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Καραθώνα, νομίζω ότι πλέον ο κόμπος φτάνει στο χτένι. 

Εδώ πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, η οποία προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να υφαρπάξει οποιαδήποτε δημόσια έκταση έχει μεγάλη οικονομική αξία. Αλήθεια, δεν τους φτάνει · Έκταση 105 στρεμμάτων στην περιοχή του υγροβιότοπου μεταξύ Ν. Κίου και Ναυπλίου· Εκτάσεις 11,5 στρεμμάτων παραπλεύρως της εκκλησίας του Αγ. Αναστασίου· Εκτάσεις και υποδομές 33 στρεμμάτων στην Ακροναυπλία· Έκταση 1912 στρεμμάτων στην Καραθώνα, τώρα θέλουν και τους προαύλιους χώρους από τα ξωκλήσια; Ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ είναι εναντίον όλων, Πολιτισμού, Εκκλησίας και Περιβάλλοντος. Και έχω να κάνω τα εξής ερωτήματα στα οποία απαιτώ να υπάρξει άμεση απάντηση από τους αρμόδιους.

-Πρώτον, πως το Εθνικό Κτηματολόγιο και ο ΕΟΤ ζητούν να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του τα προαύλια των ξωκλησιών, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και όχι της Παναγίας Κατακεκρυμμένης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα; Μήπως γιατί το εν λόγω προαύλιο 60 μόλις τετραγωνικών δεν έχει καμία απολύτως οικονομική αξία; Γιατί ενώ ο ΕΟΤ το 1972 ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ του δικαιώματος του από τους χώρους αυτούς, επανέρχεται τώρα, μήπως για να περάσουν και αυτοί με την σειρά τους προς πώληση;

-Δεύτερον, πως θα επιτραπεί να πουληθούν τα 33 στρέμματα της ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ, αφού η έκταση βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας καθώς αποτελεί αδόμητο αρχαιολογικό χώρο και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των περιοχών NATURA και βιοτόπων Corine, με παγκόσμιο μοναδικό κωδικό GR2510003.

-Τρίτον πως θα επιτραπεί η πώληση ενός ευαίσθητου οικολογικά τμήματος της Ν.Κίου που αποτελεί υγρότοπο για σπάνια ενδημικά και μη είδη;



Οφείλετε κύριοι να απαντήσετε σε όλα αυτά και σε ακόμα περισσότερα ειδάλλως θα βρεθούμε στις αίθουσες των αρμόδιων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.









ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ