ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση: Συνεχίζεται το μεθοδευμένο αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. |
















 Με τη συνεδρίαση του ΠεΣυ την περασμένη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε το πλήρες αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των συγκυβερνήσεών τους με τη στήριξη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας, ώστε σαν ώριμο φρούτο να παραδοθεί η διαχείριση στην ΤΕΡΝΑ.

Περιφέρεια και κάποιοι Δήμοι ερίζουν και ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον για την προσωρινή διαχείριση, γιατί νοιάζονται για το ποιος θα διαχειρίζεται τα εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ενώ τα σκουπίδια μένουν αμάζευτα σε πόλεις και χωριά.

Δήμαρχοι και πλειοψηφίες των δήμων, με ευθύνη των δυνάμεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται και καταψηφίζουν στα Δημοτικά Συμβούλια πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να απαιτήσουν από την Περιφέρεια να δώσει στοιχεία για το κόστος, για τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας. Διαμορφώνουν υποδομές προσωρινής διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ, που θα δώσουν πανωπροίκι στην ΤΕΡΝΑ μετά από 3 – 5 χρόνια που θα έχει κατασκευάσει τα σκουπιδοεργοστάσιά της.

Όλοι τους συμφωνούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, μάλιστα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι «επαναστάτες» τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούν σε Ανώνυμες Εταιρείες «λαϊκής βάσης» ή άλλα σχήματα που θυμίζουν τις θεωρίες του λαϊκού καπιταλισμού που πρόβαλλαν τη δεκαετία του 1980 το ΠΑΣΟΚ και αστοί πολιτικοί τύπου Ανδριανόπουλου και Μάνου.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πλέον μονόδρομο. Τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού. Να διεκδικήσουν να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.



Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ