ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο τόμος «Ιωάννης Καποδίστριας» κυκλοφορεί την Κυριακή 16/11 μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. |



















 Την Κυριακή η «Καθημερινή» επιχειρεί μια νέα ανάγνωση του Ιωάννη Καποδίστρια προσφέροντας στους αναγνώστες της έναν ακόμα τόμο στην εκδοτική σειρά «Ηγέτες».

Για τη συγγραφή του βιβλίου εμπιστεύτηκε ένα νέο άνθρωπο, τον Παναγιώτη Πασπαλιάρη, ο οποίος ήταν ένας από τρεις βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση της «Κ» στο Ναύπλιο, στην αίθουσα του Βουλευτικού, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Ο κ. Π. Πασπαλιάρης τόνισε ότι σκοπός του ήταν να «ξαναδιαβάσει» τον Καποδίστρια χωρίς τις προκαταλήψεις παλαιότερων εποχών.
«Λιτοδίαιτος, απλός, αφοσιωμένος στο δύσκολο έργο του»: με λίγα λόγια, που περιγράφουν τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο, ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτρης Γεωργόπουλος (προϊστάμενος ΓΑΚ Αργολίδος), ενώ η παρουσίαση προσωπικών αντικειμένων, έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής και άλλων κειμηλίων, που το καθένα μαρτυρεί και μια ιστορία, απασχόλησε τη Δήμητρα Κουκίου, προϊσταμένη Βιβλιοθήκης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια εξαιρετική είδηση που μετέφερε στο ακροατήριο ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος, αφού αναρωτήθηκε ποια θα ήταν η πορεία του έθνους αν δεν είχε παρεμβληθεί η δολοφονία Καποδίστρια, ενημέρωσε την αίθουσα ότι το ιστορικό φαρμακείο του Ναυπλίου (και πρώτο του νεοσύστατου κράτους), εκεί όπου ταριχεύτηκε η σoρός του κυβερνήτη, περνάει στα χέρια του δήμου.
Ο τόμος «Ιωάννης Καποδίστριας» κυκλοφορεί την επόμενη Κυριακή 16/11 μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ