ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΥ.Ρ.Α: Οι μάσκες έπεσαν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |
 Την Πέμπτη 6/11/14 ήρθαμε αντιμέτωποι με γεγονότα προκλητικά και παράλληλα αποκαλυπτικά σκέψεων, θέσεων και προθέσεων. Αποκαλύφθηκε ο τρόπος που ο κ. Δήμαρχος προτίθεται να ασκεί τα καθήκοντα του, όταν απάντησε- μετά από σχετική παραίνεση του επικεφαλής της ΑΥΡΑ, Παντελή Κοκκινόπουλου, για καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης- ότι ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να παραιτηθούμε όλοι από τις παρατάξεις μας και να πλαισιώσουμε την μεγάλη παράταξή του. Δήλωσε ακόμη, πως από τούδε και στο εξής θα δίνει προσοχή μόνο όταν τοποθετούνται στο Δημ. Συμβούλιο αυτοί που νομίζει αυτός ότι αξίζουν και συμφωνούν μαζί του, για όλους τους άλλους απλά θα παίζει με το αγαπημένο του tablet, όπως αρέσκεται να κάνει.

Εμείς με τη σειρά μας θα προτείνουμε από το επόμενο Δ.Σ. όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πριν πάρουν τον λόγο, να χαιρετίζουν τον κ. Δήμαρχο με το «Άβε Καίσαρ». Οι κρίσεις δικές σας.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος τελεί υπό πλήρη σύγχυση όταν προσπαθεί, εναγωνίως, να πείσει το Δ.Σ. ότι το να προτείνεις τον πρωθυπουργό της χώρας, τον άνθρωπο που με τις αποφάσεις του επηρεάζει τις τύχες όλων των πολιτών και των δημοτών του Δήμου, δεν έχει καμία απολύτως πολιτική χροιά.

Εμείς σας λέμε κ. Δήμαρχε, ότι το πρόσωπο είναι πολιτικό άρα το θέμα είναι πολιτικό. Δεν προτείνατε για επίτιμο δημότη την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, προσπαθήστε να το καταλάβετε και μην βαφτίζετε το κρέας, ψάρι. Οι κρίσεις δικές σας.

Αποκαλύφθηκε, επιτέλους και το κομματικό πρόσωπο του κ. Δημάρχου. Έπεσε και επισήμως από τους ώμους του κ. Δημάρχου ο μανδύας του ακομμάτιστου, αυτοδιοικητικού και έσπευσε με ιδιαίτερη ορμή να προσφέρει την αμέριστη βοήθειά του στον άνθρωπο που τον βοήθησε να εκλεγεί.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε μια απόφαση και θα διοργανώσει στις 30/11/14 μια φιέστα κατ΄ εντολή των επικοινωνιολόγων του κ. Σαμαρά, με αποκλειστικό και μόνο στόχο την προσπάθεια ανόρθωσης του καταρρακωμένου πολιτικού του προφίλ, εξοφλώντας πολιτικά γραμμάτια. Οι κρίσεις δικές σας.

Αποκαλύφθηκε, τέλος ότι ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται εκτός τόπου υπεραμυνόμενος του αυτοδιοικητικού του ρόλου, κατηγορώντας ταυτόχρονα τους δημ. συμβούλους της ΑΥΡΑ ότι είναι κομματικά φερέφωνα.

Ο κ. Δήμαρχος πιστεύει ότι είναι στην Ελβετία ή την Γερμανία ή άλλο ομοσπονδιακό κράτος. Δεν έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται στη μνημονιακή, καλλικρατική Ελλάδα όπου δυστυχώς η αυτοδιοίκηση είναι απολύτως εξαρτώμενη και ελεγχόμενη από την κεντρική διοίκηση. Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι δημοτικοί άρχοντες, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, είναι ουσιαστικά διαχειριστές των όποιων κονδυλίων αρέσκεται η κεντρική διοίκηση να τους προσφέρει. Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Δήμος Ναυπλιέων είναι αναγκασμένος να πορευτεί με προϋπολογισμό 60% μειωμένο, εντολή της μνημονικής κυβέρνησης του κ. Σαμαρά. Δεν έχει αντιληφθεί ότι με το να τιμά τον άνθρωπο, κατ΄ εντολή του οποίου ο Δήμος έχει στερηθεί πάνω από τα μισά έσοδά του, προκαλεί και την λογική και το περί δικαίου αίσθημα των δημοτών.

Επειδή, όμως, πιστεύουμε ότι ο κ. Δήμαρχος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και όλα τα παραπάνω τα έχει αντιληφθεί καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι απλά εκτελεί εντολές τις οποίες και να θέλε δε μπορεί να τις αρνηθεί. Οι κρίσεις δικές σας.

Από τα γεγονότα της Πέμπτης δε θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία έλαμψε δια της απουσίας της. Θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός απασχολεί το Δ.Σ. (θυμίζουμε τα τρία προηγούμενα: το ψήφισμα ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ όπου η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε να υπερψηφίσει, η συζήτηση του νόμου για την ποσόστωση στις κρίσεις των δημοτικών υπαλλήλων όπου και πάλι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε να καταψηφίσει και τέλος το λευκό της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ψήφισμα- στήριξη του Δ.Σ. για τις διώξεις συμπολιτών μας- αγωνιστών ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ). Η Λαϊκή Συσπείρωση αποποιείται τις ευθύνες που της αναλογούν και αρνείται να παίξει το ρόλο για τον οποίο την εξέλεξε ο λαός, κρυπτόμενη πίσω από επαναστατικές ρητορείες που το μόνο που κάνουν είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά των ασκούντων την εξουσία. Λίγη υπευθυνότητα, λίγη σοβαρότητα και λίγη ταπεινότητα, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Οι κρίσεις δικές σας.

Τέλος, αναφορικά με το άρθρο του συμμέτοχου στην Άλλη Πρόταση που δηλώνει ότι διαφωνεί με τα δημοσιεύματα αυτά που αντιδρούσαν στην αναγόρευση του κ. Σαμαρά ως επίτιμου δημότη, επειδή το επιχείρημα τους περί ανεργίας, φτωχοποίησης, εξάρτησης, ξεπουλήματος, ΤΑΙΠΕΔ, κτλ του φαίνεται λίγο. Το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι ότι όλοι κρινόμαστε για τα λεχθέντα και για τα πραχθέντα μας. Οι κρίσεις δικές σας.

Από τη συντονιστική επιτροπή της ΑΥΡΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ