ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Οι «λύκοι»... δαγκώνουν ξανά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. |
 Συμπλήρωσε ήδη μια 15ετία «περιπλάνησης» στις μικρές εθνικές κατηγορίες. Ενα πολύ σημαντικό διάστημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «περίοδος παρακμής». Ο ιστορικός Παναργειακός, από το μακρινό 1997-98, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην τότε Β' Εθνική, βολοδέρνει μεταξύ της Δ' και της Γ' Εθνικής. Φέτος, η αγωνιστική περίοδος, έστω και αν βρίσκεται στο ξεκίνημά της, μοιάζει να είναι διαφορετική. Οι «λύκοι» από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μετά τη σπουδαία νίκη τους στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Πανελευσινιακό, φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής και, το σημαντικότερο, απέδειξαν ότι φέτος ο ρόλος τους είναι πρωταγωνιστικός.


Η «εποχή Κουράτολο» και η «βόμβα» Νέγκρο

Βέβαια, τα πράγματα από το περασμένο καλοκαίρι μόνο ρόδινα δεν είναι σε έναν σύλλογο που έχει περάσει πολλά σε διοικητικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Ετσι λοιπόν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου εμφανίστηκε από το... πουθενά ο Λεονάρντο Κουράτολο. Ενας Ιταλός επιχειρηματίας ο οποίος στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του Πανηλειακού και της Παναχαϊκής, ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, έθεσε ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη Football League, και μάλιστα η θητεία του ξεκίνησε με μια «βόμβα». Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Λάτσιο, Πάολο Νέγκρο. Η «εποχή Κουράτολο» δεν κράτησε περισσότερο από 1,5 μήνα και στα μέσα Ιουλίου ο Παναργειακός βρέθηκε και πάλι στο σημείο... μηδέν.

Κάπου εκεί στο παιχνίδι μπαίνει ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Νίκος Ρονιώτης, ο οποίος αναλαμβάνει να «τρέξει» τον σύλλογο. Ωστόσο, χωρίς τη συμπαράσταση του δημάρχου Αργους, Δημήτρη Καμπόσου, οι «πράσινοι» ίσως και να μη συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Ενας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό της Αργολίδας, με σημαντικότερο «γαλόνι» την ανάδειξη του Διομήδη στο χάντμπολ ως μίας από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος στη χώρα.


Ο Μπρέσκα, ο Κοιλιάρας και Ογιος

Πάντως, παρά τις διοικητικές αλλαγές, ο σύλλογος ενισχύθηκε σημαντικά διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Σημαντικότερο όνομα στο δυναμικό των «πρασίνων», ο Μάριο Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος με 142 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα μετά από χρόνια αποχωρίστηκε τον Βόλο και τον Ολυμπιακό και πλέον αποτελεί τον ηγέτη των «λύκων». Ποδοσφαιριστής με σημαντικές παραστάσεις είναι και ο Δημήτρης Κοιλιάρας, επίσης από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας της Αργολίδας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δυναμικό ανήκει και ο Πότσιο Ογιος, γιος του Αργεντινού τεχνικού, Γκιγιέρμο, ο οποίος μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Πανελευσινιακό. Γνωστοί στο ευρύ κοινό οι επίσης Πιερ Καλαγκάνης, Αντώνης Λιόσης και Γιάννης Σίμωσης.

Το «διαζύγιο» με τον αήττητο «Λούτσι»

Μπορεί ο Παναργειακός να μην έχει γνωρίσει ακόμα ήττα στο πρωτάθλημα, ωστόσο έχει προλάβει ήδη να αλλάξει προπονητή. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα, ωστόσο ο Βραζιλιάνος απομακρύνθηκε νωρίς. Η πρώτη απώλεια βαθμών στην Κύμη και η ισοπαλία με την ομώνυμη ομάδα έφεραν τις πρώτες μουρμούρες και η εικόνα της ομάδας σε ένα φιλικό με αντίπαλο τον «γείτονα» Ερμή Κυβερίου έφερε την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών. Μάλιστα, το «διαζύγιο» μόνο «βελούδινο» δεν ήταν, με τον «Λούτσι» να κάνει λόγο για παρεμβάσεις της διοίκησης ακόμα και στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ο Καβακάς ξέρει από… ανόδους

Το κενό του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα κάλυψε ο Τιμόθεος Καβακάς. Ενας άνθρωπος που ξέρει από ανόδους καθώς έχει ανεβάσει στη Football League τον Πλατανιά (2010-11) και τη Λαμία (την περσινή αγωνιστική περίοδο) αλλά και ειδικές αποστολές, όπως είχε κάνει στην Κέρκυρα όταν κάθισε τέσσερα ματς στον πάγκο των «Φαιάκων» και βοήθησε στην παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, κάτι που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Μακεδόνας τεχνικός μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα και 1 νίκη πρόκριση στο Κύπελλο. Μάλιστα, η επικράτηση σε βάρος του Πανελευσινιακού μέσα στην Ελευσίνα του έδωσε αρκετούς πόντους, μια και όλοι παραδέχθηκαν πως έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα. Αξιο αναφοράς το γεγονός πως μετά τη μοναδική «γκέλα» επί των ημερών του, το ισόπαλο 1-1 με τον Ερμή Κυβερίου, ο ίδιος με περίσσια αυτοπεποίθηση είχε δηλώσει πως: «ό,τι και να γίνει εγώ θα είμαι στον Παναργειακό μέχρι το τέλος της σεζόν».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ