ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

"Απέναντι Όχθη": Ενα ευρύ κίνημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική στην Παιδεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. |















 Η "Απέναντι Όχθη, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση" εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των μαθητών και συντάσσεται μαζί τους στον αγώνα για καλύτερη Παιδεία. Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά και δεν αφορούν μόνον τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό αφού η Παιδεία αφορά το μέλλον της χώρας.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές, οι συγχωνεύεις τμημάτων, τα κτιριακά προβλήματα και το υπερβολικό άγχος με το οποίο το νέο σύστημα στο Λύκειο εξουθενώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποτελούν σοβαρότατους λόγους για να βγουν τα παιδιά "σε δρόμους και σε πλατείες με το μόνο πράγμα που τους έχει απομείνει" για να παραφράσουμε τον Ελύτη: να εκφράσουν την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον τους.

Η Ομάδα μας την πρώτη κιόλας μέρα των κινητοποιήσεων, χτες το απόγευμα, πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση "στρογγυλής τραπέζης" με τη συμμετοχή καθηγητών, γονέων και μαθητών, έγινε ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε η συνέχιση των συναντήσεων υπό τη μορφή ενός άτυπου ανοιχτού συντονιστικού για θέματα Παιδείας.

Μόνο ένα ευρύ κίνημα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία. Μιας κυβέρνησης που αντί να φροντίσει για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία, στέλνει εισαγγελείς εναντίον των μαθητών και των γονέων και απειλεί με... αναπλήρωση μαθημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ