ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στο πάγο όλη η χώρα - Που έχουν κλείσει δρόμοι και που θα χρειαστείτε αλυσίδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 π.μ. | |

















 Στο πάγο όλη η χώρα, πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι στα πελάγη. Συνεχίζεται και σήμερα σε όλη τη χώρα η σφοδρή κακοκαιρία με τους θυελλώδεις ανέμους να φτάνουν στα πελάγη τα 10 μποφόρ και τον υδράργυρο να κατρακυλάει ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Εκατοντάδες οδηγοί σε αρκετές περιοχές του εθνικού δικτύου εκγλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω του έντωνης σχιονόπτωσης.Ενώ η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βοιωτία όπου η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για εκατοντάδες οδηγούς και επιβάτες οι οποίοι από το βράδυ της Τρίτης παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ύψος της Υλίκης, καθώς λόγω της χιονόπτωσης "δίπλωσαν" νταλίκες στο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα το οποίο σύμφωνα με την «Νέα Οδό», φτάνει τα 4 χιλιόμετρα ωστόσο η τροχαία επισημαίνει ότι ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα.

Η νταλίκα δεν είχε εκχιονιστικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιά ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να κλείσουν και οι δύο λωρίδες της εθνικής οδού.

Στο σημείο αυτό, το κομμάτι Θήβα - Ακραίνφνιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ισχυρός παγετός. τα οχήματα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Υπάρχουν έξι εκχιονιστικά και 2 οχήματα βοήθειας βαρέων οχημάτων.

Από Μεταμόρφωση έως το Σχοιματάρι αυτή την ώρα δεν χιονίζει. Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν 12 οχήματα που ρίχνουν αλάτι. Από Σχοιματάρι προς Θήβα υπάρχουν έξι οχήματα που ρίχνουν αλάτι.

Εφοδιασμένοι με αλυσίδες θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και ανά τμήματα στις Εθνικές Οδούς.

Πολλά είναι τα προβλήματα και σε συνοικίες στην Αττική λόγω πτώσης δέντρων σε καλώδια.

Πριν από λίγο, η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί προσωρινά από μια λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα κοντά στα μεσάνυχτα ωστόσο λίγο αργότερα λόγω του παγετού και του χιονιού δίπλωσε και λεωφορείο με αποτέλεσμα να ξανακλείσει ο δρόμος.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

Ο καιρός

Με χιόνια θα μπει ο καινούργιος χρόνος καθώς η επέλαση του χιονιά αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή ενώ από το Σάββατο θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Bροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, χιονόνερο στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε βορειοανατολικά πεδινά τμήματα, και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας χώρας, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες στη Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ από τη Στερεά και βορειότερα θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και κυρίως βόρεια θα είναι πολύ ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Παράλληλα πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, αλλά και σε χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Εντυπωσιακές διαφορές θερμοκρασίας θα σημειωθούν σήμερα. Όπως αναφέρει στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ενώ το μεσημέρι το θερμόμετρο στη Φλώρινα θα δείχνει μόλις -7 βαθμούς, στη Ρόδο την ίδια ώρα ο υδράργυρος θα είναι στους 17 βαθμούς. Και αυτό καθώς λόγω των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων στα Δωδεκάνησα οι πολικές ψυχρές αέριες μάζες δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί.

To θερμόμετρο στη δυτική Μακεδονία θα ξεκινήσει από τους -20 βαθμούς.

Άνοδος της θερμοκρασίας δεν προβλέπεται μέχρι την Παρασκευή. Αλλά και το Σάββατο που θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το θερμόμετρο στην Αθήνα δε θα ξεπεράσει τους 11-12 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 8-9 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στα νότια και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά έντονες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα ενδέχεται να υπάρξει διάστημα πρόσκαιρης βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους και ολικό παγετό, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στον -1 βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως και 01 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθεί χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις περιμένουμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι ισχυροί στα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως και 05 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην περιοχή της Κρήτης όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις στα νότια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 06 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στη νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδός Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο "Βόρρας" στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναικαι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Μεγ. Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), επαρχιακή οδό Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 19ο-26ο χλμ., παλιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο-98,3ο χλμ., δημοτική Οδός Νάουσας- Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 10ο-17ο χλμ., επαρχιακή οδός Νάουσας-Σελίου, από 15ο - 20ο χλμ., επαρχιακή οδός Βέροιας-Δασκίου, απο 8ο μέχρι το 43ο χιλιόμετρο,, επαρχιακή οδός Βέροιας-Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως το 13ο χιλιόμετρο, επαρχιακή οδός Βέροιας-Τρίλοφου Φυτείας, από 5,300χ/θ έως 13,800χ/θ (νομός Ημαθίας), Εθνική οδός Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Παλιά Εθνική Οδός Θεσ/νίκης- Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Γερακινής, εντός Δ.Δ. Πολυγύρου, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας, επαρχιακή οδός Αρναίας - Σταυρού, παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία-Ταξιάρχη), διασταύρωση Βάβδου, προς Βάβδο, παλιά διασταύρωση Αγ.Προδρόμου (51ο χλμ.), πρώτη διασταύρωση Γεροπλάτανου (56ο χλμ.), διασταύρωση Σανών-Δουμπιών (53,5ο χλμ.) προς Σανά (νομός Χαλκιδικής).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται εξάλλου, η κίνηση των οχημάτων στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας: επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο-31ο χλμ.,επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο-25ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο-28ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο-50ο χλμ. (νομός Καστοριάς), Εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ., επαρχιακή οδός Ελασσόνας-Δεσχάτης-Καλαμπάς από 32ο έως 50ο χλμ,επαρχιακή οδός Δεσχάτης-Καρπερού, εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας, από 32ο έως 50ο χλμ., επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού, επαρχιακή οδός Γρεβενών - Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ., επαρχιακή οδός Γρεβενών-Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ., επαρχιακή οδός Κηπουρείου-Καλλιθέας (νομός Γρεβενών). Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με αλυσίδες, εκτός από από την εθνική οδό Φλώρινας-Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης και Πέλλας),καθώς και την πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας-Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο-61ο χλμ., επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, θέση "Αγ.Νικόλαος", από 12ο-22ο χλμ.,επαρχιακή οδό Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας -Μητρόπολης-Ι.Μ.Κορώνης Τσαρδακίου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Λίμνης Σμοκόβου, από το 21ο χλμ, επαρχιακή οδός Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη), περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα (νομός Καρδίτσας), την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας, από 19ο-75ο χλμ., την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από 36ο-62ο χλμ., επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο-40ο χλμ., επαρχιακή οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 7ο-15ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Χρυσομυλιάς, από 35ο - 42ο χλμ., το επαρχιακό οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Χαλκίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλληρόης, Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών, Πολυθέας, Μυλίας, του δήμου Καλαμπάκας, το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Πύλης (νομός Τρικάλων), καθώς και στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ, παλιά εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης (νομός Λάρισας).

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε, από τα 6,20 μέτρα στα 5,80 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους). Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Ποντικόρεμα - Λισσός, ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης -Λοφαρίου.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ