V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ανδριανός: H Επίδαυρος είναι τόπος παγκόσμιου ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

 Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής ανάδειξης του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, στην οποία όμως, εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει η Γενική Γραμματέας και άριστη γνώστρια του θέματος κ. Μενδώνη.


Η Αργολίδα συνολικά, και εν προκειμένω η Επίδαυρος, είναι τόπος παγκόσμιου ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Τα μνημεία του τόπου μας είναι βεβαίως ελληνικά, όμως η σημασία τους είναι οικουμενική. Και είναι χρέος μας ως θεματοφύλακες αυτής της παρακαταθήκης να διασφαλίζουμε την προστασία, την ανάδειξη, την επισκεψιμότητα και την αξιοποίησή τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις βαριές συνέπειές της, η σύμπραξη δύο υπουργείων, του Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, όπως κατ’ εξοχήν είναι το Σωματείο «Διάζωμα» ενώνουν δυνάμεις για την αποτελεσματικότερη επιτέλεση αυτού ακριβώς του χρέους.

Είμαι βέβαιος ότι η κοινή προσπάθεια αυτή για την προστασία και την ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, καθώς και των υπολοίπων σπουδαίων μνημείων της Αργολίδας μας – αρχαίων, βυζαντινών, νεώτερων και σύγχρονων – θα συνεχίσει να αποδίδει σημαντικούς καρπούς και στο μέλλον.

Καλή συνέχεια λοιπόν σε όλους μας.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ