ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Χιόνισε σε έρημο της Σαουδικής Αραβίας - Τους απαγόρευσαν να φτιάχνουν χιονάνθρωπους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. |
 Η χιονόπτωση στη σπανίως κατάλευκη επαρχία Ταμπούκ προκάλεσε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν είναι... συνηθισμένοι να βλέπουν χιόνι. Το Ταμπούκ βρίσκεται στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας, σε απόσταση 1.500χλμ. από το Ριάντ στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία, σε υψόμετρο 760 μέτρων. Είναι το μοναδικό σημείο της χώρας όπου ορισμένες ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου και σημειώνεται παγετός ή χιονόπτωση.
«Πάγο» στους… χιονάνθρωπους έβαλε θρησκευτικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, τερματίζοντας άδοξα τη χαρά μικρών και μεγάλων στη επαρχία Ταμπούκ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ριάντ.

Αρκετοί γονείς έθεσαν το ερώτημα στον 55χρονο σεΐχη Σαλέχ Αλ Μουναχίντ, σε θρησκευτική ιστοσελίδα για το αν μπορούν να φτιάξουν χιονάνθρωποι και να παίξουν με τα παιδιά τους.
Η απάντηση ήρθε να τερματίσει άδοξα τη χαρά μικρών και μεγάλων, καθώς βάσει φετβά, η αναπαράσταση ανθρώπων ή ζώων στο χιόνι δεν είναι αποδεκτή από το Ισλάμ ακόμη κι αν γίνεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο Αλ Μουναχίντ έδωσε το ελεύθερο σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν άψυχα αντικείμενα από χιόνι. «Ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους χώρο να φτιάχνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι άψυχο, όπως δέντρα, πλοία, φρούτα, κτίρια κ.λπ.» αναφέρεται στον φετβά.

Η είδηση έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Αρκετοί υποστήριξαν τη λογική του φετβά. «Οι χιονάνθρωποι προωθούν τη λαγνεία και τον ερωτισμό» γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ένας σαουδάραβας.

Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα επιτρέπονται στις πολύ λίγες μέρες που χιονίζει στις αραβικές χώρες. «Βλέπουμε χιόνι για λίγες μέρες, ίσως και για λίγες ώρες, και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να μας κλέψει τη χαρά», έγραψε ένας σαουδάραβας μπλόγκερ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ