ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εσείς λαμβάνετε τις βιταμίνες που πρέπει;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:48:00 μ.μ. |
 Το online φαρμακείο pharm16  σας δίνει πολύτιμες συμβουλές για την υγεία, την καθημερινή ευεξία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

Η λέξη βιταμίνη, προέρχεται από την λατινική “vita” που σημαίνει ζωή! Είναι φανερό λοιπόν πόσο ζωτικής σημασίας είναι για το ευ ζην.

Ο κάθε οργανισμός για να επιβιώσει πρέπει να συνθέσει κάποιες ουσίες, άλλες να τις πάρει από την διατροφή, άλλες να τις ενισχύσει με συγκεκριμένες οδηγίες από τον γιατρό του. Οι πολυσυζητημένες βιταμίνες ανήκουν και αυτές στο puzzle που ονομάζεται άμυνα και προάσπιση του οργανισμού.

Σαν συστατικά των συνενζύμων, οι βιταμίνες συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αφού ο τελευταίος δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του. Αν δεν τις λάβει μάλιστα σε επαρκείς δόσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα εκδηλώνει ασθένειες, με πρώτη την αποβιταμίνωση που με την σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά συμπτώματα.

Το αλφάβητο των βιταμινών

Βιταμίνη Α: Σημαντική πηγή για την υγεία των μαλλιών, των ματιών και της επιδερμίδας. Βοηθάει και στην ενδυνάμωση των ιστών του οργανισμού.

Βιταμίνη Β: Το πεπτικό, το νευρικό και το μυοσκελετικό σύστημα ενισχύεται σημαντικά από τα συμπλέγματα των βιταμινών (Β1,Β2, Β3, Β5,Β6 και Β12). Η έλλειψή της είναι η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση της αναιμίας.

Βιταμίνη C: Βοηθά στην ταχεία επούλωση των πληγών του σώματος και κάνει τον πολύτιμο σίδηρο να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.
Έξυπνοι τρόποι για να τις εντάξετε στην διατροφή σας:

1. Η ποικιλοχρωμία είναι αρκετά δελεαστική τόσο για τα μικρά παιδιά, όσο και για τους μεγαλύτερους. Αν λοιπόν δεν είστε από αυτούς που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά με ευχαρίστηση και όρεξη, συνδυάστε τα χρωματιστά στο πιάτο σας. Το οπτικό ερέθισμα είναι σίγουρα πολύ λαχταριστό. Τι θα λέγατε για λίγο ρύζι, χρωματιστές πιπεριές, αρακά και καρότο;

2. Ενισχύστε τις πολυβιταμινούχες σαλάτες με μπουκίτσες κοτόπουλο ή μοσχάρι. Ένα ισχυρό δέλεαρ για γευστικότερες εμπειρίες!

3. Τοποθετήστε στο σάντουιτς σας μαρούλι, ντομάτα και πιπεριά εκτός από τα άλλα αγαπημένα σας υλικά.

Αν οι ρυθμοί σας πιέζουν και η διατροφή σας περιορίζεται σε επιλεγμένα προϊόντα, μπορείτε να την ενισχύσετε μέσα από βιταμίνες σε συμπληρώματα διατροφής. Κάντε κλικ και επιλέξτε!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ