V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΑΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σελίδες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης μαθητών για την "Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό"

 Η 22α Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό υπενθυμίζοντας σε όλους πως η μη ορθολογική χρήση και η αλόγιστη σπατάλη του μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των υδάτινων αποθεμάτων παγκοσμίως. Την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22/3) επέλεξε ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού για το 2015 ως χρονικό σημείο εκκίνησης μιας νέας πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας (Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ.).

Πρόκειται για μια εκστρατεία ενημέρωσης που αφορά σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της προστατευόμενης περιοχής και πλησίον αυτής, μια προσπάθεια που στόχο έχει την προώθηση της αξίας του νερού ως δημόσιου αγαθού, με γνώμονα την προστασία και την ορθολογική χρήση του πόρου. Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις Σχολείων τόσο στην προστατευόμενη περιοχή όσο και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που λειτουργεί ο Φορέας Διαχείρισης σε συνδυασμό με περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. και επίδειξη λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός). Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα προβάλλεται και μια σύντομη θεματική παρουσίαση με τίτλο «Το “Θηρίο του Μουστού” ακόμα κερδίζει το δικό του δεκαπεντάλεπτο δημοσιότητας» προβάλλοντας την αρχή ότι το νερό είναι πηγή ζωής ακόμα και όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φαντασία!

Δεδομένου ότι ο υγρότοπος Μουστού είναι μια πολύ σημαντική περιοχή από καθαρά επιστημονική, αλλά και από άποψη προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους οι επισκέπτες μαθητές θα ενημερώνονται για τις λειτουργίες που επιτελούνται στον υγρότοπο Μουστού, οι οποίες είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη στήριξη της πανίδας, την αποθήκευση νερού, την τροποποίηση πλημμυρικών φαινομένων, την παγίδευση ιζημάτων και άλλων ουσιών κ.ά. Οι υγρότοποι γενικώς μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του νερού απομακρύνοντας ρύπους μέσω φυσικών διεργασιών. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι συνετή πράξη να χρησιμοποιούμε τους φυσικούς μας υγροτόπους ως αποδέκτες αποβλήτων. Ήδη έχουμε χάσει πάρα πολλούς! Το ορθό είναι να διδαχθούμε από τους φυσικούς υγροτόπους και να κατασκευάσουμε τεχνητούς με αυξημένη δυνατότητα στο να βελτιώνουν την ποιότητα του νερού ούτως ώστε να χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία λυμάτων.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ