V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μία οφειλόμενη διόρθωση για την αγκινάρα Ιρίων

 Στις 17/03/2015 αναρτήσατε δημοσίευμα με τίτλο « Τα σαλιγκάρια καταστρέφουν την Αγκινάρα Ιρίων», όπου μεταξύ άλλων αναφέρετε ότι :
…..ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Αδριανού , έχει ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου αίτηση εγγραφής της αγκινάρας Ιρίων στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων, η οποία αίτηση βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης ….

Για την αποκατάσταση της αλήθειας , σας γνωρίζουμε ότι η αίτηση καταχώρησης της Ονομασίας « Αγκινάρας Ιρίων », ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη υποβλήθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιρίων ,στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (πρώην ΥΠΑΑΤ) .

Ο Δήμος Ναυπλιέων, κατόπιν εισήγησης του αρμοδίου τμήματος Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας και με έξοδα που βάρυναν τον προϋπολογισμό του, εκπόνησε τη σχετική μελέτη ( Προδιαγραφές προϊόντος και Ενιαίο Έγγραφο ) ,που υποβλήθηκε μαζί με την αίτηση καταχώρησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιρίων, ως πλήρης φάκελος στις 13/03/2014 , με αριθ. πρωτ. ΥΠΑΑΤ 379/34395 .

Στις 10/02/2015 το Τμήμα ΠΟΠ- ΠΓΕ –ΕΠΙΠ του ΥΠΑΑΤ , έστειλε επιστολή στον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιρίων ότι εξέτασε το αίτημά του και περιμένει διορθώσεις, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του αιτήματος. Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ναυπλιέων , ήδη επεξεργάζεται το συγκεκριμένο θέμα , προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία καταχώρησης της Ονομασίας « Αγκινάρας Ιρίων » ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.

 Η εισηγήτρια                           Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
Μαρία Γκούμα                        Αλεξάνδρα Γιαννακοπούλου
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ