V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ημερίδα για τις σύγχρονες τάσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική ΑΕ, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής διοργάνωσε την  Πέμπτη 19 Μαρτίου, στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες». Στόχος της ημερίδας ήταν να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα διαλόγου με τους παραγωγούς της περιοχής και να αναδείξει το ρόλο καινοτόμων μορφών καλλιέργειας και της προοπτικής τους στην Ελλάδα.
Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για την ελαφρόπετρα ως υπόστρωμα υδροπονικής καλλιέργειας, για τον εξοπλισμό ελέγχου του μικροκλίματος υδροπονικών θερμοκηπίων και για τις προοπτικές της υδροπονικής καλλιέργειας στην περιοχή.
Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τους κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο (Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας), κ. Γ. Μαραγκό (Διευθυντής ΛΑΒΑ Α.Ε.), κ. Ν. Μουτεβελή (Γεν. Διευθυντής ALAGRO Α.Ε. και Επιστημονικός συνεργάτης ΛΑΒΑ Α.Ε.) και τον κ. Θ. Καβαλιέρο (Υπεύθυνο Εμπορίας Εσωτερικού ΛΑΒΑ Α.Ε.).
Η ΛΑΒΑ ΑΕ διαθέτει στην ελληνική αγορά το μοναδικό φυσικό ελληνικό υπόστρωμα υδροπονίας «agroLAVA» για υδροπονικές καλλιέργειες. Το υπόστρωμα ελαφρόπετρας αποτελεί ιδανική λύση για τον σύγχρονο καλλιεργητή και η διάκριση του με το οικολογικό σήμα Ecolabel αντανακλά τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει. Η άριστη καλλιεργητική συμπεριφορά και οι αυξημένες αποδόσεις που προσφέρει το υπόστρωμα ελαφρόπετρας «agroLAVA» σε συνδυασμό με το προσιτό του κόστος, το καθιστούν ιδανικό για την καλλιέργεια κηπευτικών και ανθοκομικών φυτών.
Παρόντες στην ημερίδα ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ