ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κινητή Μονάδα Πληροφόρησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM∙ΔΟΜ) στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. |
 Το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM∙ΔΟΜ), σχεδίασε και υλοποιεί την κυκλοφορία σε όλη την Ελλάδα της κινητής μονάδας πληροφόρησης με εξειδικευμένο προσωπικό.
Η Κινητή Μονάδα Πληροφόρησης στόχο έχει την άμεση ενημέρωση των τοπικών φορέων και αρχών για τις υπηρεσίες και συνεργασίες που ο ΔΟΜ αναπτύσσει . Προτεραιότητα ωστόσο είναι η πληροφόρηση μεταναστών για το πρόγραμμα των εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης από το οποίο θα μπορούσαν να επωφεληθούν εάν απασχολούνται σε συνθήκες μη μόνιμης εργασίας, σε εποχιακές εργασίες ή διαμένουν χωρίς έγγραφα και πρόσβαση σε ειδικές υπηρεσίες και πληροφόρηση.

Η Κινητή Μονάδα του ΔΟΜ ξεκίνησε το ταξίδι της σχεδόν δυο μήνες πρίν και ήδη έχει επισκεφθεί περιοχές εκτός Αττικής όπως την Θήβα, την Λειβαδιά,την Εύβοια, την Λάρισα και προσφάτως την Αιτωλοακαρνανία.

Σήμερα 19 Μαρτίου και αύριο Παρασκευή, οι συνεργάτες μας θα βρίσκονται στην περιοχή της Αργολίδας, όπου και θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κοινότητες μεταναστών.


Ο ΔΟΜ είναι Διεθνής Διακυβερνη-τικός Οργανισμός που προσφέρει υποστήριξη σε μετανάστες και στις κυβερνήσεις των χωρών καταγωγής και υποδοχής, για περισσότερο από μισό αιώνα.
Η Ελλάδα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη με Γραφείο από το 1952. 

Για τον ΔΟΜ η μετανάστευση μπορεί να ωφελήσει τις χώρες υποδοχής και προέλευσης και κυρίως τους μετανάστες, με την προϋπόθεση ότι προστατεύονται η αξιοπρέπεια των μεταναστών και η κοινωνική συνοχή. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης θα συνεχίσει να χτίζει ολοκληρωμένες συνεργασίες με τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών και να υποστηρίζει την προστασία της ελευθερίας της μετακίνησης και των δικαιωμάτων των μεταναστών.


Το Γραφείο Ελλάδας στο Διαδίκτυο ∙

IOM Greece on-line

www.greece.iom.int 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ