«Καθιερώνουμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου, ισχυροποιούμε τη θέση μας στις διεθνείς αγορές και συνεχώς κατακτούμε νέες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Ντύσελντορφ και τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για το κρασί “Prowein 2015”, στην οποία συμμετέχουν Οινοποιοί από την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και την Αργολίδα.
Βασική στόχευση της στρατηγικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι, αφενός η πιστοποίηση των προϊόντων της Πελοποννήσου ως ποιοτικών προϊόντων και η ταξινόμησή τους σύμφωνα με την αξία τους στη διατροφική αλυσίδα και, αφετέρου, η υποστήριξη της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την έναρξη της έκθεσης Prowein την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Messe Dusseldorf κ. Hans Werner Reinhard, με τον οποίο συμφωνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην οργάνωση εκθεσιακών χώρων στην Πελοπόννησο, αλλά και την υποστήριξη των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις εκθέσεις της Messe Dusseldorf.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Ιάκωβο Κολλάρο, με τους οποίους επιβεβαιώθηκε η υψηλού επιπέδου συνεργασία σε κοινές δράσεις, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και συμφωνήθηκε η περαιτέρω επέκτασή της.
Σε συνεντεύξεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τατούλης τόνισε ότι τα Πελοποννησιακά κρασιά διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των εξαγωγών τους.
Βασική στόχευση της στρατηγικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι, αφενός η πιστοποίηση των προϊόντων της Πελοποννήσου ως ποιοτικών προϊόντων και η ταξινόμησή τους σύμφωνα με την αξία τους στη διατροφική αλυσίδα και, αφετέρου, η υποστήριξη της εξωστρέφειας των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την έναρξη της έκθεσης Prowein την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Messe Dusseldorf κ. Hans Werner Reinhard, με τον οποίο συμφωνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην οργάνωση εκθεσιακών χώρων στην Πελοπόννησο, αλλά και την υποστήριξη των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις εκθέσεις της Messe Dusseldorf.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Ιάκωβο Κολλάρο, με τους οποίους επιβεβαιώθηκε η υψηλού επιπέδου συνεργασία σε κοινές δράσεις, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και συμφωνήθηκε η περαιτέρω επέκτασή της.
Σε συνεντεύξεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τατούλης τόνισε ότι τα Πελοποννησιακά κρασιά διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι υπάρχει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτά από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των εξαγωγών τους.