ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Στην Αργολίδα ένα από τα πρώτα κτηνοτροφικά πάρκα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:01:00 μ.μ. | |
 Τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα αναμένεται να υλοποιηθούν σε περιοχές της Πελοποννήσου (Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Ερμιονίδα Αργολίδας και Άγιο Ιωάννη Κορινθίας) στο πλαίσιο του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020, ανέφερε πρόσφατα ο πρώην πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γιώργος Ζέρβας.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι: «η λειτουργία των κτηνοτροφικών πάρκων θα μπορούσε αρχικά να τεθεί σε πιλοτική βάση προκειμένου να διαπιστωθούν στην πράξη πλεονεκτήματα και αδυναμίες της, πριν γενικευτεί η εφαρμογή τους».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στις περιοχές της Πελοποννήσου (Κυπαρισσία Μεσσηνίας, Ερμιονίδα Αργολίδας και Άγιο Ιωάννη Κορινθίας) διαπιστώνεται έντονη η επιθυμία των ιδιωτών κτηνοτρόφων να ενταχθούν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μονάδων τους με τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και η αντιπεριφεριάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών, Ντίνα Νικολάκου τονίζοντας ότι: «στόχος δεν είναι να εξαφανιστεί η παραδοσιακή κτηνοτροφία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διατήρηση - με εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους - από τη μια πλευρά της παράδοσης με τις μικρές οικογενειακές κτηνοτροφικές μονάδες, κι απ' την άλλη στη δημιουργία καινοτόμων κτηνοτροφικών πάρκων.

Και στις δύο περιπτώσεις σκοπός είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κτηνοτροφικών προϊόντων με ισχυρό brand name, τα οποία τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά θα έχουν σαφώς υψηλή προστιθέμενη αξία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ