V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΚΚΕ Αργολίδος: Αδιαπραγματευτο το δικαιωμα δωρεαν στεγασης για ολους τους φοιτητες

 Οι φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (όπως και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο σύνολό τους) δεν έχουν δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να πληρώνουν ακριβά τις σπουδές τους, ενώ αυτοί που δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν σπίτι, είτε παρατάνε τις σπουδές τους, είτε έρχονται μόνο για την εξεταστική, είτε μετακινούνται κάθε εβδομάδα από την πόλη τους.
Είναι φανερό ότι στο ιδιωτικοποιημένο πανεπιστήμιο που ετοιμάζουν η δωρεάν Παιδεία δε χωράει, αφού δεν αποφέρει κέρδος. Γι' αυτό αντιμετωπίζουν τη δωρεάν στέγαση ως ελεημοσύνη προς τους άπορους φοιτητές Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που προωθείται στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έχει στόχο την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν φοιτητικής μέριμνας, τον αποκλεισμό όλο και περισσότερων παιδιών από λαϊκές οικογένειες από την ανώτατη εκπαίδευση

Το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση είναι βασικό για να μπορεί ο κάθε φοιτητής να σπουδάζει χωρίς το άγχος του ενοικίου κάθε μήνα. Ειδικά αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη δωρεάν στέγαση.

Η κατάσταση αυτή υπάρχει από την αρχή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έγινε ακόμη χειρότερη την τελευταία 5ετία με τη μείωση πάνω από 50% στους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ σε όλη τη χώρα. Έκοψαν τα μισά χρήματα από τα ήδη ελάχιστα που παρείχαν στην Παιδεία για να τα χαρίσουν σε βιομηχάνους και τραπεζίτες.

θα μας βρουν μπροστά τους! Μέσα από μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, διεκδικούμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές και διεκδικούμε άμεση ανέγερση εστιών και επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρέπει να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα των ιδρυμάτων για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και ενοίκια.

Μέχρι να φτιαχτούν οι εστίες διεκδικούμε να δοθεί επίδομα ενοικίου με έκτακτο προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία και να μοιραστούνε άμεσα σε φοιτητές που τα έχουν ανάγκη.

Επιβάλλεται η δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές που δε μένουν στις πόλεις που σπουδάζουν.

Τέλος αναγκαία είναι άμεσα μέτρα στήριξης για όσους κινδυνεύουν κάτω από το βάρος των ενοικίων να παρατήσουν τις σχολές



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ







Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ