V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ιστορική αναδρομή και συχνές ερωτήσεις για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

 Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι μία πολύ βασική παράμετρος, η οποία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στον οικιακό χώρο με πρώτο την αξιοποίηση του ζεστού νερού για το νοικοκυριό.
Η εταιρεία CRONIUS μοιράζεται μαζί μας μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Ιστορική αναδρομή

Την περίοδο του ’80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Στην Κύπρο για παράδειγμα η αναλογία θερμοσίφωνα προς άτομα είναι 1 προς 5, ενώ στο Ισραήλ, η χρήση του ηλιακού είναι υποχρεωτική στις καινούργιες κατασκευές κτηρίων. Υπάρχουν βέβαια και χώρες που η χρήση των ηλιακών συστημάτων επιδοτείται από το κράτος.

Ελλάδα

Τα φορολογικά μέτρα που είχαν θεσπιστεί στην χώρα μας για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ήταν τέτοια, που την περίοδο του 1980 υπήρχαν εγκατεστημένα πάνω από 150.000 τ.μ. συλλεκτών ηλιακών θερμοσιφώνων. Επιπλέον, η μεγάλη ηλιοφάνεια που υπάρχει στην χώρα μας, μπορεί να κάνει τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ένα από τα καταλληλότερα συστήματα που χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, εξοικονομώντας χρήματα με πολλές οικολογικές προοπτικές.

Συχνές ερωτήσεις για τους ηλιακούς

-Τι θα κερδίσω από την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα, προσφέρει στην οικία ζεστό νερό όλες τις ημέρες του χρόνου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

-Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ζεσταθεί το νερό;

Μία άδεια δεξαμενή από ζεστό νερό, για να γεμίσει πλήρως χρειάζεται περίπου δύο ώρες. Επομένως, από την στιγμή που ο θερμοσίφωνας χρησιμοποιείται κάθε μέρα, ο χρόνος μειώνεται σε πολύ λιγότερο.

-Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας με τιμές που δεν είναι απαραίτητα υψηλές, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 χρόνια ζωής.

-Πώς να διαλέξω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα;

Επειδή είναι δύσκολο να μάθετε τι υπάρχει μέσα στο σύστημα, πρέπει να επιλέξετε μία εταιρεία, η οποία να σας έχει πληροφορήσει σωστά και έγκυρα σχετικά με την λειτουργία του ηλιακού.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας CRONIUS για να μάθετε περισσότερα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και τα πλεονεκτήματα χρήσης τους.



ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ