V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Εντός των ημερών η καταβολή ενισχύσεων βοοτρόφων και αποζημιώσεων ΕΛΓΑ

 Εντός των ημερών θα καταβληθούν στους κτηνοτρόφους οι ενισχύσεις του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68) του 2014, που είναι και το τελευταίο έτος χορήγησης της συγκεκριμένης ενίσχυσης. Σύμφωνα με το υπουργείο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εξασφαλίζεται η ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΠΕΝ - Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβληθεί πριν το Πάσχα η ενίσχυση του άρθρου 68 του Καν.(ΕΚ) 73/2009 στον τομέα του βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος έτους 2014 (Μέτρο 3 και Μέτρο 4), δηλαδή στους βοοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, συνολικού ποσού 13.600.000 ευρώ.

Αναλυτικά, θα χορηγηθούν:

* Για τις επιλέξιμες μοσχίδες αναπαραγωγής κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης (Μέτρο 3): α) 190 ευρώ πρόσθετη ενίσχυση ανά επιλέξιμη μοσχίδα, β) 90 ευρώ συμπληρωματική ενίσχυση ανά επιλέξιμη μοσχίδα.

* Για τις επιλέξιμες θηλάζουσες αγελάδες (Μέτρο 4): α) 60 ευρώ πρόσθετη ενίσχυση ανά επιλέξιμη θηλάζουσα αγελάδας, β) 37 ευρώ συμπληρωματική ενίσχυση ανά επιλέξιμη θηλάζουσα αγελάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εξασφαλίζεται η ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Εξάλλου, την Μ. Πέμπτη, 9 Απριλίου, θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.816.855,90 ευρώ σε 1.060 παραγωγούς της χώρας (Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων - ΠΣΕΑ). Η πληρωμή αφορά τα Προγράμματα ΚΟΕ "Ετήσιο 2011" και ειδικότερα ζημίες από προσβολή περονόσπορου στα αμπέλια, "Πυρκαγιές 2011" και "Πυρκαγιές 2012".

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτης, Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Πέλλης, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Φθιώτιδος, Χαλκιδικής και Χίου.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ