ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ναυπλιέων: Απαιτούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:44:00 μ.μ. | |
Δελτίο τύπου

 Η πλήρης συναίνεση με επιλογές της κεντρικής εξουσίας φάνηκε ακόμα μια φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλίου την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 όπου δημοτική αρχή και αντιπολίτευση ομόφωνα συντάχτηκαν με την «απαγόρευση» προσλήψεων μόνιμου προσωπικού όταν ψήφισαν για προσλήψεις ορισμένου χρόνου κ ελάχιστου αριθμού ατόμων ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. 

Άλλωστε όπως ειπώθηκε « έρχονται και οι πενταμηνίτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά». Δηλαδή ομόφωνα συμφώνησαν για προσλήψεις με σχέσεις εργασίας που ανακυκλώνουν την ανεργία και το μόνο στόχο που έχουν τελικά είναι να τελειώσει μια για πάντα η μόνιμη δουλειά.

Με επείγουσα εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών που στάλθηκε στους Δήμους απαιτεί την συμμόρφωση τους με νόμους του μνημονίου ώστε και για το 2015 να κάνουν μειωμένες προσλήψεις κατά 10% σε έκτακτο προσωπικό ακόμα μια χρονιά, ώστε το 2016 να φτάσουν κλιμακωτά στο 50%. Είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων και συνεχίζεται σε συνδυασμό με το σπρώξιμο σε συνταξιοδότηση χιλιάδων υπαλλήλων, τις εκατοντάδες απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης και κινητικότητας, την άρνηση προσλήψεων των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ κλπ. Ενώ ταυτόχρονα μεταφέρονται στους δήμους δεκάδες αρμοδιότητες πετσοκόβονται πόροι και προσωπικό.
Το μόνο προσωπικό το οποίο επιτρέπεται να προσληφθεί είναι προσωπικό για τις λεγόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες δηλαδή όσες λειτουργούν για να εισπράττουν τους φόρους και τα τέλη από τους δημότες.

Επειδή όμως δεν « συμμορφώνονται όλοι προς τας υποδείξεις» ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πινάτσης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για προσλήψεις μόνιμες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν πάγιες ανάγκες για να εισπράξει το σχόλιο από τον εκπρόσωπο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι «και εμείς είμαστε υπέρ της μονιμότητας αλλά τι να κάνουμε έχουμε μνημόνιο».

Έτσι μπαίνει και η « αριστερή» σφραγίδα της συνέχειας της μνημονικής πολιτικής την οποία κατά τα άλλα δηλώνουν ότι « ανέτρεψαν». Υλοποιούν δηλαδή με το παραπάνω τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν το ξεχνάμε ότι έχουμε μνημόνιο. Άλλωστε δεν μας αφήνουν να το ξεχάσουμε οι συμφωνίες και διαβουλεύσεις και τα BRUSSELS GROUP η όπως αλλιώς τα λένε. Δεν ξεχνάμε όμως ότι με την υποβάθμιση , συρρίκνωση λειτουργιών όπως καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, προγράμματα άθλησης. πολιτισμού συντήρηση σχολείων, υπηρεσίες ύδρευσης, ανοίγει η πόρτα για την ανάθεση τους σε ιδιώτες εργολάβους, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ. με ακόμα πιο δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας. Γι αυτό και δεν παραμένουμε σιωπηλοί και συντεταγμένοι στο κλίμα « εθνικής ομοψυχίας και κατανόησης» και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και έξω από αυτό.

Γι αυτό και απαιτούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων, μόνιμες προσλήψεις σε προσωπικό με πλήρη δικαιώματα στην εργασία και ασφάλιση, κοινωνικές δομές με δωρεάν υπηρεσίες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στελεχωμένες με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, μείωση ανταποδοτικών τελών και φόρων, στήριξη των ανέργων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ