V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης φυλακών μέλος σπείρας με δράση και στην Αργολίδα - Σε ένα μήνα έκανε 2 ληστείες και 47 κλοπές

 Συνελήφθη στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του
Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος Αλαβνός, μέλος σπείρας ληστών, ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου 2015, είχε αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.

Σε βάρος του συλληφθέντα και τουλάχιστον δύο ακόμα αγνώστων συνεργών του - μελών της σπείρας, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απόδραση κρατουμένου κ.λπ. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 26χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους ανά περίπτωση, επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους (σπίτια που γειτνίαζαν ή βρίσκονταν σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις) και στη συνέχεια παρακολουθούσαν πότε έπεφταν για ύπνο τα υποψήφια θύματά τους.

Βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, λοιπόν, είτε παραβίαζαν τις πόρτες των σπιτιών, με θραύση του ομφαλού των κλειδαριών τους, είτε εκμεταλλεύονταν ανασφάλιστα σημεία εισόδου τους και προέβαιναν στην κλοπή κυρίως χρηματικών ποσών, ηλεκτρονικών συσκευών (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), καθώς και χρυσαφικών και κοσμημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούσαν τα κλειδιά αυτοκινήτων των θυμάτων τους, με τα οποία διέφευγαν από τους τόπους διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων.

Εκτιμάται ότι η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους, μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής σπείρας διέπραξαν τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος ενοίκων σπιτιών και 47 κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρες από τις 15 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου.

Χαρακτηριστική της επικινδυνότητας του Αλβανού δραπέτη, είναι η περίπτωση, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες στις 8 Απριλίου, μετά από διάπραξη ληστείας στην περιοχή της Αργολίδας, οδηγώντας κλεμμένο όχημα, κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, που είχαν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών. Το συγκεκριμένο όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση από τον τόπο που έλαβε χώρα το περιστατικό και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο 26χρονος συλληφθείς, στην περιοχή του Αιγάλεω, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, 29 σφαίρες, γκλοπ και μαχαίρι, γάντια, κλειδιά σπιτιών και αυτοκινήτων, 1.000 ευρώ , κινητά τηλέφωνα και πλήθος κλοπιμαίων. Δίπλα από το κρυσφήγετο του 26χρονου, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί στις 28 Απριλίου, από το Άστρος Αρκαδίας. Επίσης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν άλλοι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 44, 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, αντίστασης και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, διότι επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί του 26χρονου και να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ