V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το πρόγραμμα της "Νύχτας Μουσείων 2015" στο Ναύπλιο

 Ο Δήμοs Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. με τα Μουσεία και τουs Χώρουs Τέχνηs του Ναυπλίου, διοργανώνουν τον εορτασμό τηs "Νύχταs των Μουσείων" στις 16 Μίου 2015 το βράδυ. 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΑΘΜΟΣ


Τα παιδιά συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο στις 6.30 μ.μ. για να επιβιβαστούν στα τρενάκια που Θα τα μεταφέρουν σε όλους τουs χώρους πολιτισμού, όπου Θα αναγγέλλουν την έναρξη τηs "Νύχτας των Μουσείων" συνοδευόμενα από τι ομάδες κρουστών Batuca. Λίγο πριν την αναχώρηση τα παιδιά δημιουργούν με τα σώματά τουs ένα σχήμα.,έκπληξη με την καθοδήγηση τηs Γιάννας Βασιλείου και τηs Τίναs Γκιόλα, που θα επαναλαμβάνουν και αργότερα... 

ΦΟΥΓΑΡΟ

Για τη νύχτα των Μουσείων, το Σαββατο 16 Μαίου, το Φουγάρο φιλοξενεί τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και την πρώτη παρουσίαση του νέου του Βιβλίου, "Ο πειρασμός τηs νοσταλγίαs. Σημειώσεις καθημερινότητας" που κυκλοφορεί από τι εκδόσεις Κίχλη. Για το Βιβλίο Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και διευθυντήs του περιοδικού "Αναγνώστηs", Γιάννης Μπασκότος και η δημοσιογράφοs - κριτικόs λογοτεχνίαs, Κατερίνα Σχινά. Ο Τίτοs Πατρίκιοs θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των Βιβλίων του. Η παρουσίαση Θα πραγματοποιηθεί στις 8 μμ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 


ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΖΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Εικαστικέs και μουσικέs περιπλανήσεις. Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας τηs Ευγενίας Κουμαντάρου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ". Μελωδίες από τουs μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στον αύλειο χώρο του Μουσείου. (Υπεύθυνοι καθηγητές: Ασπασία Γεωργοπούλου-Ηλίαs Δημόπουλοs-Χρήστοs Κουμρόγλου,-Βασίληs Ρώτας-Ουρανία Καγκαρά- Χριστίνα Σιδηροπούλου-Μιχάληs Τετώροs). 



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Παρουσίαση επιλεγμένων έργων τέχνης από τη συλλογή τηs Δημοτικής Πινακοθήκηs στην αυλή του Βουλευτικού. 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου 

Μυστηριώδεις μορφές ντύθηκαν και στολίστηκαν για τη γιορτή. Τη νύχτα τηs 16ης Μαΐου 2015 θα σας περιμένουν στο σπίτι τουs, το Αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου, για να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά αλλοτινών εποχών με τη συνοδεία εξαίσιων μουσικών από τουs DUOg10 & friends, Στράτο Διαμαντή (ακορντεόν-κρουστά), Δημήτρη Ταλαρούγκα (σύλληψη-αρχεία ήχου- πιάνο-κρουστά) και τον τενόρο Δημήτρη Μπιττή.

ΑLΡΗΑ ΒΑΝΚ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑLΡΗA ΒΑΝΚ 

Στο πλαίσιο της Νύχταs των Μουσείων, το «Ωδείο Ναυπλίου Αγγελική Μαυρούλη» Θα πραγματοποιήσει μια Βραδιά μουσικής στον χώρο τηs ΑLPHA BANK με τραγούδια έντεχνα, rzaz και soundtracks από πιάνο, Βιολί και φωνή. Η διάρκεια τηs εκδηλώσεως θα είναι περίπου 2 ώρες.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Για πρώτη φορά το Πολεμικό Μουσείο συμμετέχει στην ευρωπαϊκή γιορτή των Μουσείων ανοίγοντας τις πόρτες του ως αργά το Βράδυ και σας υποδέχεται στο επιβλητικό, Καποδιστριακό κτίριο τηs Α' Σχολήs των Ευελπίδων και τα ξεχωριστά του εκθέματα. 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟ "Β. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ"

Με έντονο ρυθμό και δυνατά παλμό οι ομάδες κρουστών "Batuca" και "Batuca Ναύπλιο Ουρανοκατέβατο" μας ξεσηκώνουν με τις μουσικές τουs. Παράλληλα, στην αυλή του Μουσείου προσφέρεται κέρασμα από τουs "Φίλουs του ΠΛΙ". Το μουσείο φιλοξενεί την αναδρομική έκθεση της Κατερίναs Γιαννακά με Ζωγραφική, κεραμική, πλεκτά και κεντήματα. Η καλλιτέχνηs παρεμβαίνει στις προθήκες με τα μουσειακά αντικείμενα ενώ παράλληλα εκθέτει στο πωλητήριο και απέναντι, στο παράρτημα του Μουσείου.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ