V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ανασύρθηκαν μνήμες από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

 Απλή και συγκινητική η συνάντηση που οργανώθηκε στο "Φουγάρο" (Ναύπλιο - 27/5/2015)  το βράδυ για να ανασυρθούν μνήμες από ένα τέλος Β' Παγκοσμίου Πολέμου σχεδόν ξεχασμένο στη χώρα μας. 
Ο Κ. Καράπαυλος παρουσίασε σύντομα με τη βοήθεια ενός φωτογραφικού υλικού το τέλος αυτό που γιορτάστηκε και συνεχίζει να γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μνήμες σημαίνει πρόσωπα και ο κ. Λάμπρου είναι από εκείνους τους λίγους που μπορεί ακόμα με διαύγεια πνεύματος και εκλεπτισμένης προσοχής, να μας προσφέρει εικόνες ενός κόσμου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. 
Μοιραία στη συζήτηση επικράτησε ο Εμφύλιος και οι βαθιές χαρακιές του στην κοινωνική μας ύπαρξη. Ο κ. Λάμπρου το επεσήμανε ήδη από την αρχή : ακόμη και σήμερα αδυνατούμε να ξεφύγουμε από την καταστροφική εμφυλιοπολεμική λογική. Ίσως μόνο γι'αυτό - μήπως και καταφέρουμε επιτέλους να ξεφύγουμε - να αξίζει μια παραπάνω προσπάθεια αναζήτησης και συζήτησης. 

Ίσως μόνο γι'αυτό να αξίζουν πολλές ακόμη προσπάθειες: για να μάθουμε να συζητάμε και κάποτε να συνθέτουμε παραδειγματιζόμενοι...

Γιώργος Κόνδης
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ