ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μάριος Τσουρδίνης: Κάθε νίκη που έχω κάνει είναι σημαντική, αλλά και κάθε ήττα αποτελεί σπουδαίο μάθημα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. |
 O Μάριος Τσουρδίνης είναι Πρωταθλητής Tae Κwon Do. Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1989 και ανατράφηκε στην πόλη του Άργους. Από μικρή ηλικία, φάνηκε η αγάπη του για τον αθλητισμό και το ιδιαίτερο ταλέντο του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές αθλητικές διοργανώσεις. Κορυφαία, μέχρι στιγμής, διάκριση υπήρξε η κατάκτηση του χαλκίνου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας (2010). 

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Ανταποκριτή των “Ιστορικών Περιπάτων” Δημήτρη Κούσουλα , στην πόλη του Άργους.

Δημήτριος Κούσουλας (Ανταποκριτής Ιστορικών Περιπάτων): Καλημέρα, Μάριε! Καλώς ήλθες στην συντροφιά των “Ιστορικών Περιπάτων”

Μάριος Τσουρδίνης (Πρωταθλητής Tae Kwon Do): Καλημέρα! Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Δ. Κ.: Κατ’ αρχάς, πες μας πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και ποιός σε ώθησε στην απόφαση σου.

Μ. Τ.: Ξεκίνησα να ασχολούμαι από την ηλικία των 5 ετών, ύστερα από παρότρυνση των γονιών μου. Βλέποντας οτι είμαι υπερκινητικό παιδί, θέλησαν να βρουν έναν υγιή τρόπο να διοχετεύσω την ενέργεια μου. Το επαγγελματικό “κομμάτι” -και μιλάμε για επαγγελματική προσέγγιση στο άθλημα, μιας και είναι ερασιτεχνικό- ήρθε μόλις ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες και τα πολύ καλά αποτελέσματα που έφερνα. Από το 2000, που ξεκίνησα να αγωνίζομαι στις επίσημες διοργανώσεις, καταλαμβάνω κάθε χρόνο μετάλλια και είμαι μέλος των αντιστοίχων εθνικών ομάδων (παίδων, εφήβων, νέων και ανδρών).

Δ. Κ.: Πόσο δύσκολο ήταν, για έναν νεαρό μαθητή, να έχει ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα σε προπονήσεις; Ποιά στοιχεία του χαρακτήρα σου σε βοήθησαν να ανταπεξέλθεις;

Μ. Τ.: Σίγουρα το πρόγραμμα των μαθητών είναι ιδιαιτέρως φορτωμένο, αλλά για εμένα η προπόνηση ήταν πάντα τρόπος διαφυγής από το καθημερινό πρόγραμμα και περισσότερο μου έδινε ενέργεια παρά με κούραζε. Είχα την ευκαιρία να γυμνάζομαι προπονούμενος σε κάτι που αγαπώ πολύ με φίλους που μοιάζουν με οικογένεια, αφού μοιράζεσαι τις ίδιες αγωνίες, χαρές και θέτεις τους ίδιους στόχους. Επίσης, η ενασχόληση μου με το Tae Kwon Do με έμαθε να τρέφομαι υγιεινά και να έχω καλή ποιότητα ζωής.

Δ. Κ.: Ποιά άτομα στάθηκαν δίπλα σου στις προσπάθειες σου;

Μ. Τ.: Πέρα από τον Δάσκαλο, τους εκάστοτε προπονητές και συναθλητές μου, η οικογένεια μου είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε αυτήν την προσπάθεια. Εκείνοι στάθηκαν δίπλα μου, παρέχοντας μου όσα περισσότερα μπορούσαν, ούτως ώστε να έχω όσα χρειάζομαι για να παραμένω πάντα ανταγωνιστικός. Χωρίς την οικονομική και ψυχολογική τους στήριξη, όλο αυτό το ταξίδι θα είχε σταματήσει πολύ νωρίς, αλλά η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν με κάνει ακόμη πιο δυνατό.
Δ. Κ.: Σε ποιά σχολή ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το Tae Κwon Do; Πες μας λίγα λόγια για τον πρώτο σου δάσκαλο.

Μ. Τ.: Η σχολή που ξεκίνησα είναι ο ΓΑΣ Άργους. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα αυτά τα χρόνια εγώ, ο σύλλογος μου και ο τόπος μου ακούγονταν και βραβεύονταν κάθε χρόνο. Πρώτος μου δάσκαλος είναι ο Master Νίκος Κανέλλος, ή καλύτερα δάσκαλος μου, μιας και δάσκαλος είναι εκείνος που σε μυεί στο άθλημα, που σου μαθαίνει την φιλοσοφία του πέρα από τα λακτίσματα και σε κάνει να αγαπάς το άθλημα και να ανυπομονείς για κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα. Βέβαια, οι υποχρεώσεις μου ως φοιτητής με έφεραν στην Αθήνα, όπου είχα την τιμή να με προπονεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης Tae Κwon Do, Μιχάλης Μουρούτσος. Τώρα είμαι μέλος του συλλόγου Α. Σ. keumgang, του Παγκοσμίου Πρωταθλητή Ιωάννη Μαμέκα.

Αντ.: Μίλησες για σπουδές. Τί ακριβώς σπουδάζεις;

Μ. Τ.: Είμαι φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση το Tae Κwon Do εννοείται.

Αντ.: Τί σημαίνει η λέξη Tae Κwon Do. Μίλησε μας λίγο για την φιλοσοφία του αθλήματος.

Μ. Τ.: Το Tae Kwon Do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως. Από το 2000, το αγωνιστικό “κομμάτι” του έγινε Ολυμπιακό άθλημα.

Η λέξη Tae Kwon Do είναι ασφαλώς κορεάτικη και αναλύεται ως εξής: Taeσημαίνει χτύπημα με το πόδι, Kwon χτύπημα με το χέρι και η κατάληξη Doδηλώνει το σπουδαιότερο, την χρήσιμοποίηση του μυαλού! Βασική αρχή του Tae Kwon Do είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά. Γι’ αυτό καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν το άθλημα. Αν και το Tae Kwon Do διδάσκει και την χρήση των χεριών στην μάχη, τόσο ως μέσου άμυνας όσο και ως μέσου επίθεσης, εν τούτοις είναι μία πολεμική τέχνη που δίδει έμφαση στα λακτίσματα (: χτυπήματα με το πόδι). Οι αρχές του αθλήματος είναι οι εξής:
-Αυτοέλεγχος
-Επιμονή
-Ακεραιότητα
-Ευγένεια
-Ακατάβλητο πνεύμα

Όσο για την διαφορά του από άλλες πολεμικές τέχνες, η απάντηση είναι οι αρχές που ανέφερα προηγουμένως.

Δ. Κ.: Πότε εντάχθηκε το Tae Κwon Do στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

M. T.: Το Tae Κwon Do εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, στο Sydney. Στην πρώτη επίσημη συμμετοχή του Tae Κwon Do, η Ελλάδα έλαβε μέρος με τρεις αθλητές / αθλήτριες και κατακτά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τον Μιχάλη Μουρούτσο, καθώς και δύο όγδοες θέσεις, με την Αρετή Αθανασοπούλου και τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Δ. Κ.: Κάτι που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι η διαφορά μεταξύ WTF και ITF. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό. Ποιό από τα δύο είναι το Ολυμπιακό άθλημα;

Μ. Τ.: Τα δύο κυριότερα είδη Tae Κwon Do είναι αυτό της Διεθνούς Ομοσπονδίας ITF, που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή πλευρά της μαχητικής τέχνης, και ο κλάδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WTF, που θεωρείται ως η αθλητική και πιο προοδευτική μορφή του, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρωταρχικό στόχο και κορυφαία συμμετοχή.
Δ. Κ.: Πριν ένα χρόνο περίπου, έγινε γνωστή η φιλία σου με τον Τούρκο αθλητή Seyithan Akbalik, ο οποίος έφυγε νωρίς από την ζωή. Πότε τον γνώρισες; Πώς έφυγε από την ζωή; Ποιό μετάλλιο του αφιέρωσες και με ποιό σκεπτικό; Πώς είδαν την κίνηση σου άνθρωποι από την Ελλάδα και την γειτονική χώρα;

Μ. Τ.: Ο Seyithan Akbalik ήταν Τούρκος αθλητής. Γνωριστήκαμε σε κοινή μας προετοιμασία στην Τουρκία, ως έφηβοι. Έκτοτε, συναντηθήκαμε αρκετές φορές σε αγώνες στο εξωτερικό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει τον πρωταθλητισμό λόγω ενός προβλήματος στην καρδιά. Πρόσφατα, εξεδήλωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άθλημα. Η αγάπη του για το Tae Κwon Do τον οδήγησε πάλι στο terrain. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, κατά την διάρκεια αγώνα, η καρδιά του δεν άντεξε και, χωρίς καμιά προειδοποίηση, έπεσε. Υπήρξε άμεση βοήθεια από τους γιατρούς: ευθύς μετεφέρθηκε με ασθενοφόρο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ανακάμψει από το σοκ. Η είδηση και το βίντςεο της κατάρρευσης κυκλοφόρησαν αμέσως και μας συγκλόνισε όλους, όσοι ασχολούμαστε με τον χώρο και μη. Μια εβδομάδα αργοτέρα, συμμετείχα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο και, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισα να το αφιερώσω στην μνήμη του.

Ήταν μία κίνηση που είχε πολύ θετική ανταπόκριση από την γειτονική χώρα, με προβολή του θέματος σχεδόν σε όλα τα μέσα, κάτι που, δεν σου κρύβω, δεν το περίμενα. Όταν με ενημέρωσαν φίλοι από την Τουρκία για τα δημοσιεύματα, μου έκανε τρομερή εντύπωση που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Ακόμη περισσότερο εξεπλάγην, όταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Tae Κwon Do μου τηλεφώνησε για να μου μεταφέρει τις ευχαριστίες του, αλλά και της Τουρκικής Ομοσπονδίας. Λίγες μέρες αργότερα, σε ένα meeting στην Ολλανδία, συνάντησα από κοντά τον δάσκαλο του Akbalik και με ευχαρίστησε για την χειρονομία. Εκείνος μου μετέφερε όλο το κλίμα στην Τουρκία και μου είπε οτι με θεωρούν μέλος της ομάδας τους.

Από την ελληνική πλευρά, με κάλεσε ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός, προκειμένου να με συγχαρεί για την πρώτη θέση αλλά περισσότερο, για την χειρονομία μου αυτή.

Δ. Κ.: Ποιά θεωρείς κορυφαία στιγμή στην έως τώρα καριέρα σου;

Μ. Τ.: Κάθε νίκη που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι σημαντική, αλλά και κάθε ήττα αποτελεί σπουδαίο μάθημα. Η ικανοποίηση που νοιώθω τελειώνοντας τους αγώνες, είτε είναι τελικοί ή προκριματικοί, είναι για μένα η ίδια. Ωστόσο, θα ξεχώριζα το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησα το 2010, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας. Όπως επίσης και την συμμετοχή μου στην Προ-Ολυμπιακή Ομάδα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όπου έχασα στον τελευταίο αγώνα που καθόριζε την πρόκριση μου. Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που αγωνίζομαι ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια.

Δ. Κ.: Μίλησες πρν για την γνωριμία σου με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσο. Πώς ήταν η σχέση σας; Πώς σε αντιμετώπισε ως ανερχόμενο ταλέντο;

Μ. Τ.: Πράγματι, ο Μιχάλης Μουρούτσος Έχει αποτελέσει για εμένα πρότυπο, όσο ήμουν μικρός, αλλά τον πρόλαβα ως συναθλητή και μετέπειτα ως προπονητή μου. Οι σχέσεις μας ήταν εξαιρετικές σε όλα τα στάδια που σου ανέφερα. Από όλους τους συναθλητές μου προσπαθώ να μαθαίνω πράγματα, αλλά και να τους βοηθάω, όσο αυτό είναι εφικτό.

Δ. Κ.: Μίλησε μας για την συμμετοχή σου σε Πρωταθλήματα.

Μ. Τ.: Σκοπός όλων των αθλητών είναι η συμμετοχή σε αγώνες και η διάκριση. Η σκληρή, καθημερινή προπόνηση έχει ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγώνες. Από μικρό παιδί, θυμάμαι να ανυπομονώ για τους αγώνες, όχι τόσο για το μετάλλιο όσο για την ικανοποίηση που ένοιωθα κατακτώντας έναν ακόμη στόχο. Είναι το σημείο αναφοράς κάθε αθλητή. Μέχρι το 2000, συμμετείχα σε Πρωταθλήματα junior και έπειτα σε επίσημες εθνικές διοργανώσεις, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, αλλά και σε κορυφαία διασυλλογικά meetings διεθνούς επιπέδου.

Δ. Κ.: Από όσο γνωρίζω, έχεις ταξιδέψει στην καρδιά του αθλήματος, την Κορέα. Πώς βίωσες την προπόνηση σου εκεί;


Μ. Τ.: Στην Κορέα, έχω βρεθεί τέσσερις φορές (μέχρι σήμερα τουλάχιστον). Το 2011, συμμετείχα, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην χώρα. έκτοτε, έχω βρεθεί ακόμα τρεις φορές για προπόνηση διαρκείας ενός μήνα η κάθε μία, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαμονή σε ειδικά Πανεπιστήμια Tae Kwon Do, με διπλές καθημερινές προπονήσεις από καταξιωμένους Κορεάτες δασκάλους και πολύ αξιολόγους αθλητές, καθώς επίσης και γεύμα με όλην την αποστολή. Όπως καταλαβαίνετε, η Κορέα είναι η γενέτειρα του αθλήματος και οι Κορεάτες αποτελούν τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές, σε όλες τις κατηγορίες.

Δ. Κ.: Ποιό είναι το επίπεδο του αθλήματος ανά χώρα, σε διεθνές επίπεδο;

Μ. Τ.: Από το 2000, όταν το άθλημα μας εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έπειτα, εκτός από την Κορέα, πολύ καλό επίπεδο έχουν και η Τουρκία, η Γερμανία, το Ιράν, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες, αφού το άθλημα έχει διαδοθεί και έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός.
Δ. Κ.: Στην ελληνική αποστολή, ποιοί συμμετέχουν; Πού γίνονται οι προπονήσεις;

Μ. Τ.: Την ελληνική αποστολή στελεχώνουν οι πρώτοι κάθε κατηγορίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι κατηγορίες βάρους είναι οι εξής: Γυναικών έως -46 kg, -49 kg, -53 kg, -57 kg, -62 kg, -67 kg, -74 kg και `74 kg· Ανδρών έως 54 kg, -58 kg, -63 kg, -68 kg, -74 kg, -80 kg, -87 kg και +87 kg. Η κατηγορία μου είναι η Ολυμπιακή Κατηγορία των 58 kg. Kάθε χρόνο, όλη η αποστολή κάνει κοινή προετοιμασία σε διάφορα μέρη της χώρας, περίπου έναν μήνα πριν τους εκάστοτε αγώνες.

Δ. Κ.: Σε ποιές περιοχές και χώρες έχεις ταξιδέψει; Τί περιλαμβάνει το πρόγραμμα κατά τα ταξίδια σας;

Μ. Τ.: Το Tae Kwon Do μου έχει δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο και να γνωρίσω διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους, κυρίως σε Ευρώπη και Ασία. Να φανταστείς οτι έχω ταξιδέψει περισσότερο σε προορισμούς του εξωτερικού παρά στην Ελλάδα. Ενδεικτικά έχω αγωνιστεί στο Βιετνάμ, την Κίνα, την Κορέα, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, την Αίγυπτο, το Ντουμπάι, την Σιγκαπούρη, την Τουρκία, την Βραζιλία, την Νέα Υόρκη, την Ρωσία και σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα σε πολλές από αυτές έχω ταξιδέψει περισσότερο από μία φορές. Οι αγώνες διαρκούν συνήθως 3-4 μέρες: την πρώτη μέρα είναι η ζύγιση των αθλητών και συνήθως, οι ελαφρές κατηγορίες αγωνίζονται την επομένη.

Δ. Κ.: Από ποιό ταξίδι κρατάς τις καλλίτερες εντυπώσεις και γιατί;

Μ. Τ.: Aπό όλα τα ταξίδια έχω κάτι καλό να θυμάμαι, αλλά σίγουρα αυτό στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας, το 2010, όπου και κέρδισα το χάλκινο μετάλλιο, είναι το αγαπημένο μου. Μέχρι το επόμενο βεβαίως.

Δ. Κ.: Πώς βλέπεις το μέλλον του Tae Kwon Do στην Ελλάδα και σε παγκόσμια κλίμακα; Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους ανθρώπους;

Μ. Τ.: Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, το άθλημα είναι δημοφιλές και αγαπητό. Πολλοί γονείς το θεωρούν ιδανική επιλογή για τα παιδιά τους, αφού, πέρα από την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, παίρνουν και πολύ σημαντικές βάσεις για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Εν γένει, το επίπεδο των αθλητών είναι πολύ καλό και η νέα γενιά έρχεται και κείνη πολλά υποσχόμενη. Νομίζω οτι για πολλά χρόνια θα υπάρχουν ελληνικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και διεθνή πρωταθλήματα.

Δ. Κ.: Ποιά είναι η στήριξη από την Πολιτεία και τους επισήμους κρατικούς φορείς προς τους Πρωταθλητές;

Μ. Τ.: Θα μιλήσω προσωπικά για το θέμα και θα πω οτι η Πολιτεία στέκει δίπλα μου και δίπλα μας, ανάλογα με τις δυνατότητες της. Γνωρίζουμε όλοι τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ωστόσο, οι δαπάνες για τον αθλητισμό και την παιδεία θα πρέπει να θεωρούνται επένδυση για το μέλλον και τον τόπο μας. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Δήμο Άργους όσο και την Ελληνική Ομοσπονδία Tae Kwon Do για την αμέριστη στήριξη τους.

Δ. Κ.: Ποιά συμβουλή θα έδινες προς τους νέους αθλητές και αθλήτριες που θέτουν υψηλούς στόχους;

Μ. Τ.: Πιστεύω ακράδαντα οτι με σκληρή δουλειά, χαμηλούς τόνους και υψηλούς στόχους όλα μπορούν να επιτευχθούν. Όλα είναι στο χέρι μας…Ή, καλύτερα, μιλώντας για το άθλημα μας, στα πόδια μας και το μυαλό μας.

Δ. Κ.: Για να μην μιλάμε μόνο για πρωταθλητισμό, πες μας, Μάριε, πως μπορεί η ενασχόληση με ένα άθλημα να δώσει διέξοδο σε έναν έφηβο, αλλά και να τον προστατεύσει απο επικειμένους κινδύνους (βία, εξαρτησιογόνες ουσίες κ. α.).

Μ. Τ.: Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, εκτός από φυσική υγεία και ευεξία, εκπαιδεύει και το μυαλό σου. Σε βοηθάει να διαμορφώσεις ισχυρή προσωπικότητα και κυρίως να σέβεσαι τον αντίπαλο και κατ’ επέκταση τον συνάνθρωπο σου. Σου διδάσκει οτι πρέπει να προσπαθείς για όλα, είτε αυτό είναι να πετύχεις ένα καλάθι ή να σκοράρεις ένα γκολ ή να πάρεις έναν πόντο από κλωτσιά ή να διατηρείς το σώμα και το πνεύμα σου καθαρό. Σου δείχνει οτι, όσες φορές και να πέσεις, έχεις έναν πολύ σημαντικό λόγο για να σηκωθείς, οτι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς γιατί έχεις τους στόχους σου και τα όνειρα σου που περιμένουν να τα πραγματοποιήσεις.Η βία, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ θεωρούνται εσφαλμένα ως μία διέξοδος από μία κατάσταση που νομίζεις οτι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, είμαστε όλοι αναπόσπαστο και ισότιμο μέλος μίας ομάδας, είτε κερδίζουμε χρυσά μετάλλια ή όταν βοηθάμε τους συναθλητές μας να πετύχουν τους στόχους τους. Ευχαριστώ τους γονείς μου που με έκαναν να αγαπήσω τον αθλητισμό. Πραγματικά, γονείς, είναι ό’τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας!

Δ. Κ.: Σε ευχαριστώ πολύ, Μάριε, για τον χρόνο σου!

Μ. Τ.: Εγώ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω αυτήν την όμορφη αναδρομή, να θυμηθώ από που ξεκίνησα και πόσα έχω ακόμα να πετύχω, αλλά και να σου μιλήσω για το Tae Kwon Do.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ