ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Με επιτυχία το Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:24:00 π.μ. |
  Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία» πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 23 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο των "Ημερών Γαστρονομίας" όπου τιμώμενος προορισμός είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παράλληλα έγιναν πολλές εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Στεφανόπουλος.
Το συνέδριο ξεκίνησε το πρωί στις 10.00 με χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων και ομιλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Ακολούθησε προβολή του γαστρονομικού spot της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μουσική αφήγηση: Ο ερωτισμός της γεύσης στα τραγούδια και την παράδοση του Μοριά.
Το συνέδριο συνεχίστηκε με τις εξής δράσεις:

-Γεύσεις με ιστορία. Συμμετέχουν: Δημήτρης Μανιατάκης, Λευτέρης Λαζάρου, Ντίνα Νικολάου, Ασπασία Λούβη, Αντωνία Τριχοπούλου, Μιλτιάδης Καρούμπας
-«Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Πελοποννήσου». Συμμετέχουν: Κ. Νάντια Σερεμετάκη, Μανούσος Μανουσάκης, Έρση Φιλιπποπούλου, Δημήτρης Μελεμένης, Μαρία Καράμπελα. Συντονισμός: Λίνα Γιάνναρου
-«Οι σύγχρονες υπερ-τροφές της πελοποννησιακής γης». Συμμετέχουν: Δημήτρης Κουρέτας, Θεοδώρα Καλογεράκου, Ηλίας Αναστασιάδης, Αντώνης Δημακόπουλος, Άκης Πετρόπουλος. Συντονισμός: Γιούλη Επτακοίλη
-«Ο Πελοποννησιακός Αμπελώνας». Συμμετέχουν: Χάρις Καλλιγά, Μάνος Κεντικελένης, Ντίνος Στεργίδης, Ηλίας Διαμαντόπουλος. Συντονισμός: Κική Τριανταφύλλη
-«Ο Γαστρονομικός Κινηματογράφος της Πελοποννήσου: Συμμετέχουν: Κίμων Τσακίρης, Τζίνα Πετροπούλου, Γιώργος Ζέρβας, Γιάννης Γεροντίδης. Συντονισμός: Τάκης Παναγιωτόπουλος
-«Καινοτόμες δράσεις γααστρονομικού τουρισμού». Συμμετέχουν: Πάνος Πούλος, Σπύρος Καραβούλης, Γιώργος Καραμπάτος, Ανδρέας Ζαγάκος, Κων/νος Ανδριανόπουλος, Θανάσης Αναστασόπουλος. Συντονισμός: Χάρης Καλπίδης
-17.30: «Καινοτόμες δράσεις δικτύωσης στην Ελλάδα της Κρίσης – Παρουσίαση του Corinthian Cluster». Συμμετέχουν: Σωτήρης Γκατζιούφας, Σύλβια Καραντάνη, Πάνος Κλουτσινιώτης, Θοδωρής Κοντογιάννης, Γιώργος Μάζος.

Γευσιγνωσία ελαιολάδου

Παράλληλα, έγιναν και οι εξής βιωματικές δράσεις:
-10.00: Βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά με τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη: Μελιτζανόπιτα της μαμάς και φουρνιστά λαλάγγια της γιαγιάς
-12.30: CHEF IN RESIDENCE: Ο Παναγιώτης Κοκκάλας παρουσιάζει: Χυλοπίτες φρέσκιες, τσουχτές με κόκορα μπαρδουνιώτικο.
-14.00: CHEF IN RESIDENCE: Η Έλενα Μπαρμπέα παρουσιάζει: Μανιάτικη μαραθόπιτα και τραβηχτή της Μάνης.
-15.00: Παρουσίαση πελοποννησιακής κουζίνας από τη Μαίρη Παναγάκου
-15.00: CHEF: Ο Μιχάλης Ντουνέτας παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο
-16.30: Θεματικό εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου από την ομάδα «Γιορτή Ελιάς και λαδιού»
-17.00: CHEF IN RESIDENCE: Ο Στέλιος Μπαρμπέας παρουσιάζει: Κανελόνι γεμιστό με κόκορα και Bechamel γραβιέρας
-18.00: CHEF IN RESIDENCE: Ο Δημήτρης Μελεμένης παρουσιάζει μια συνταγή εμπνευσμένη από την Πελοπόννησο.
-18.00: Εργαστήριο Γευσιγνωσίας: Πελοποννησιακό Aperitivo από τον Χρήστο Αξαρλή
-21.00: Μουσική βραδιά πελοποννησιακού οίνου με την υπογραφή της Kafka στην επιμέλεια της μουσικής και εξαιρετικά αποστάγματα του πελοποννησιακού αμπελώνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ