ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το Ντοκιμαντέρ του Γ.Ζέρβα «Μ’ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟ» στη ΝΕΡΙΤ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:35:00 μ.μ. |
Την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015, στις 18.30 μ.μ. επαναπροβάλλεται το ντοκιμαντέρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΖΕΡΒΑ «Μ’ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΕΜΕΝΟ», του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΓΚΟΥ ή ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ" από τη σειρά ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα πορτρέτο του τραγουδιού “Μ’ έχεις μαγεμένο”, σε στίχους, μουσική και πρώτη εκτέλεση Δημήτρη Γκόγκου ή «Μπαγιαντέρα» (δεύτερη φωνή και μπουζούκι ο Μανώλης Χιώτης). Στην ουσία, όμως, αναφέρεται σ’ έναν από τους κορυφαίους συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έγραψε από τις ωραιότερες –αν όχι τις ωραιότερες– καντάδες. Ο Σπύρος Παπαϊωάννου, που είναι και σύμβουλος της σειράς, παρουσιάζει με σαφήνεια και πυκνότητα την περίπτωση «Μπαγιαντέρα», αποφαίνεται ότι το τραγούδι αυτό είναι ένας ύμνος στον έρωτα και τη ζωή και εγκωμιάζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου. 
Η κόρη του συνθέτη που τον συνόδευε στα μαγαζιά για τον επιούσιο, εξομολογείται την αφορμή δημιουργίας αυτού του γνήσια ερωτικού τραγουδιού, αλλά και το ανθρώπινο μεγαλείο του άτυχου πατέρα της. Σπάνιες εικόνες από το αρχείο της οικογένειας του «Μπαγιαντέρα», καρτ ποστάλ του Πειραιά των αρχών του περασμένου αιώνα, σημερινές λήψεις από δρομάκια, σπίτια, σιδηροδρομικούς σταθμούς που διασώθηκαν και αποπνέουν το άρωμα εκείνων των χρόνων του ρεμπέτικου, καθώς και μια κομπανία νεαρών μουσικών σε κάποιο ταβερνάκι που παίζει και τραγουδάει το “Μ’ έχεις μαγεμένο”, αναδεικνύουν την ουσία ενός σπουδαίου, φωτεινού τραγουδιού, που εξαγνίζει τον άνθρωπο.

Σκηνοθεσία:
Γιώργος Ζέρβας

Σενάριο:
Γιώργος Ζέρβας, Βαγγέλης Παπαδάκης
Φωτογραφία:
Γιάννης Παναγιωτάκης

Μοντάζ:
Ντίνος Βαμβακούσης, Ελένη Τόγια

Ήχος:
Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Σύμβουλοι: Σπύρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Κοντογιάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ