Το Σάββατο 23 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) από τις 9:30 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ πραγματοποιείται το Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στις ιδιαίτερες Γεύσεις και την Ιστορία της Πελοποννήσου. Η έναρξη του συνεδρίου γίνεται από το διοργανωτή των Ημερών Γαστρονομίας, κ. Γιάννη Γουρτζελά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
Πρόκειται για μια συζήτηση γύρω από τις γεύσεις, την ιστορία, τον κινηματογράφο, το τουρισμό και πολιτισμό της Πελοποννήσου, κατά την οποία θα προβληθούν οι δυνατότητες και ευκαιρίες του τόπου εν μέσω κρίσης.
Αναλυτικότερα:
• Προσέλευση, στις 9:30
• ‘Eναρξη- Χαιρετισμοί από τον Γ. Γουρτζελά, κ. Πέτρο Τατούλη και τους επίσημους προσκεκλημένους, στις 10:00
• Προβολή γαστρονομικού spot Πελοποννήσου, στις 10:25
• Moυσική αφήγηση: O ερωτισμός της γεύσης στα τραγούδια και την παράδοση του Μοριά, στις 10:30
• Γεύσεις με ιστορία στις 11:00
• O γαστρονομικός πολιτισμός της Πελοποννήσου, στις 12:00
• Tα super foods της Πελοποννήσου- Οι σύγχρονες υπερ- τροφές της Πελοποννησιακής γης, στη 13:00
• O Πελοποννησιακός αμπελώνας, στις 14:00
• O γαστρονομικός κινηματογράφος της Πελοποννήσου, στις 15:00
• Kαινοτόμες δράσεις γαστρονομικού τουρισμού, στις 16:00
• Kαινοτόμες δράσεις δικτύωσης στην Ελλάδα, στις 17:30
• We do local: Παρουσίαση μιας ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας συνέργειας τουριστικών επιχειρήσεων στην Κρήτη, στις 19:00
Δείτε το πρόγραμμα εδώ: http://imeres-gastronomias.gr/program/
• Προσέλευση, στις 9:30
• ‘Eναρξη- Χαιρετισμοί από τον Γ. Γουρτζελά, κ. Πέτρο Τατούλη και τους επίσημους προσκεκλημένους, στις 10:00
• Προβολή γαστρονομικού spot Πελοποννήσου, στις 10:25
• Moυσική αφήγηση: O ερωτισμός της γεύσης στα τραγούδια και την παράδοση του Μοριά, στις 10:30
• Γεύσεις με ιστορία στις 11:00
• O γαστρονομικός πολιτισμός της Πελοποννήσου, στις 12:00
• Tα super foods της Πελοποννήσου- Οι σύγχρονες υπερ- τροφές της Πελοποννησιακής γης, στη 13:00
• O Πελοποννησιακός αμπελώνας, στις 14:00
• O γαστρονομικός κινηματογράφος της Πελοποννήσου, στις 15:00
• Kαινοτόμες δράσεις γαστρονομικού τουρισμού, στις 16:00
• Kαινοτόμες δράσεις δικτύωσης στην Ελλάδα, στις 17:30
• We do local: Παρουσίαση μιας ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας συνέργειας τουριστικών επιχειρήσεων στην Κρήτη, στις 19:00
Δείτε το πρόγραμμα εδώ: http://imeres-gastronomias.gr/program/