V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο Γιάννης Μανιάτης στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA"

 Διαβάστε παρακάτω μερικά σημεία της  τοποθέτησης του καθ. Γιάννη Μανιάτη στην εκπομπή "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA", για το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας, για την Παιδεία και για τη Διαπραγμάτευση.

1. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Πιστεύω βαθιά στις τεράστιες δυνάμεις που έχει το σπουδαιότερο δημιούργημα της φύσης, ο άνθρωπος, που όταν πιστέψει σε έναν σκοπό μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά πράγματα.

Θεωρώ άθλια πολιτική και κομματική προπαγάνδα την εκμετάλλευση της απόγνωσης των ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όλοι μας έχουμε ζήσει στις οικογένειες μας ανάλογες καταστάσεις και έχουμε βιώσει το προσωπικό δράμα των ανθρώπων μας. Αποτελεί βαθύτατη προσβολή προς τους ανθρώπους που πάσχουν, η πολιτική τους εκμετάλλευση από κάποιον, ειδικά όταν είναι υπουργός, κόμμα η κυβέρνηση. Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα των συνανθρώπων μας, στην προσωπικότητά τους και τις δύσκολες στιγμές που περνούν, έλεος!!! πια με την απάνθρωπη κομματική τους εκμετάλλευση.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χθες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, χιλιάδες άνθρωποι της παιδείας είπαμε το μεγάλο ΟΧΙ στην αντιμεταρρύθμιση, στη βαθύτατα συντηρητική μεταβολή που επιφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην παιδεία. Είπαμε ΟΧΙ στον ευνουχισμό της χώρας από το σπουδαιότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα, τις γνώσεις, την ευφυΐα και την ευρηματικότητα της νέας μας γενιάς. Η κυβέρνηση αποτέλειωσε τις ελπίδες και προσμονές των καλοπροαίρετων, δηλώνοντας ότι δεν θέλει πια καλούς, δεν θέλει δουλευταράδες στην παιδεία, δεν θέλει άριστους, θέλει την ελάσσονα προσπάθεια και την συνδικαλιστικό έλεγχο των πανεπιστημίων. Επειδή έχουμε εξαίρετους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και εξαίρετους ακαδημαϊκούς δασκάλους, ας μας αφήσουν τουλάχιστον να οργανώσουμε τα ξενόγλωσσα Μεταπτυχιακά Τμήματα για να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές.

3. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Η κυβέρνηση έχει μετασχηματίσει και διαστρέψει τον ορθό δημόσιο λόγο, στη λογική Σαρτζετάκη, ότι είμαστε έθνος ανάδελφο. Η χώρα αισθάνεται περίκλειστη, είμαστε μόνοι, χωρίς κανένα διεθνή σύμμαχο. Οι Ευρωπαίοι απέναντι, οι Αμερικάνοι επιφυλακτικοί, οι Ρώσοι διαψεύδουν ότι θα μας δώσουν 5δις για τον αγωγό, οι Κινέζοι περιμένουν την εξέλιξη για το λιμάνι του Πειραιά. Κάκιστοι χειρισμοί της διεθνούς θέσης της χώρας, κάκιστοι χειρισμοί και άδειασμα των φίλων, κρατών και προσώπων, που μέχρι πρόσφατα είχαμε.

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές της πατρίδας, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις εμφυλιοπολεμικές πρακτικές. Οι Έλληνες, όσοι πιστεύουμε στα κόμματα του συνταγματικού τόξου, είμαστε εξίσου πατριώτες. Κανείς δεν είναι πεμπτοφαλαγγίτης, όπως κραυγάζουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Η συζήτηση περί οριζόντιας αύξησης του Φ.Π.Α στο 20%. Εχουν συνειδητοποιήσει στην κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, του σημαντικότερου έμμεσου οριζόντιου φόρου, είναι βαθύτατα συντηρητική, ακραία νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, κατά των χαμηλών στρωμάτων;; Έχουν συνειδητοποιήσει στην κυβέρνηση ότι προοδευτική πολιτική είναι μόνο η μείωση των σπαταλών του δημοσίου, ότι προοδευτική πολιτική ε'ναι μόνο οι επενδύσεις;
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ