ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΕΥΧΕΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Γιόρτασαν τον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο οι φίλοι του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. |
Δεκάδες φίλοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδας τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο.  Δεν πρόκειται ασφαλώς για τον Ιούδα των Ισκαριώτη, τον μαθητή που πρόδωσε τον Κύριο, αν και το κοινό όνομά τους μάλλον «αδικεί» στη συλλογική μνήμη τον Ιούδα τον Θαδδαίο αφού σχεδόν κανείς δεν τον μνημονεύει, ελάχιστοι λαμβάνουν το όνομά του ενώ δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει Ναός ή Μοναστήρι αφιερωμένα σε αυτόν.
Έτσι ο Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αργολίδος αποφάσισε να τον ανακηρύξει ως τον προστάτη Άγιο του και να τον εορτάζει κάθε χρόνο, την ημέρα που η Εκκλησία τιμά την μνήμη του, στις 19 Ιουνίου 2015. Φέτος, τελέστηκε Νυχτερινή θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, ιερουργούντος του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Σέρρου.
Στο τέλος Της Θείας λειτουργίας η Ενορία της Αγίας Τριάδος προσέφεραν σε όλους τους πιστούς νηστίσιμο κέρασμα. 
Ο μεν Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιό του αναφέρει ότι, ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο). Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού. 

Επίσης, ο Σ. Ευστρατιάδης, αναφέρει ότι στον Λαυριωτικό Κώδικα Ι 78 φ. 2156 φέρεται κατά την ημέρα αυτή και η μνήμη άλλου Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Ζηλωτού, ο οποίος μετά την Ανάληψη του Χριστού περιήρχετο σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά και δίδασκε το σωτήριο μήνυμα του Αναστάντος Χριστού. Και αφού έφερε πλήθος λαού σε μετάνοια απεβίωσε ειρηνικά.

Ο δε Μιχαήλ Γαλανός στους «Βίους των Αγίων», αναφέρει για τον Απόστολο Ιούδα ότι ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιακώβου του μικρού, που ήταν και αυτός Απόστολος. Βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. 
Ο Απόστολος Ιούδας έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Η ζωή του κοντά στο Χριστό ήταν παρόμοια με των άλλων Αποστόλων. Μετά την Πεντηκοστή, αφού εργάστηκε για λίγο στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία ανάμεσα σε πολλούς κινδύνους. Αλλά ο Ιούδας, άξιος Απόστολος του Χριστού, γεμάτος αυταπάρνηση, μαρτύρησε τελικά στην Έδεσσα.

Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο: «Υμείς δε, αγαπητοί, τη άγιωτάτη υμών πίστει έποικοδομούντες εαυτούς, εν Πνεύματι Αγίω, προσευχόμενοι, εαυτούς εν αγάπη Θεού τηρήσατε, προσδεχόμενοι το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις ζωήν αίώνιον» (Επιστολή. Ιούδα 20-21).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ