ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παύλος Χρηστίδης: Το "νέο ΠΑΣΟΚ" πρέπει να βασιστεί σε μια νέα αξιακή, ιδεολογική και πολιτική σχέση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | |
 Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει το αντιμνημόνιο,αντί για το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ, εχει μια τελευταία ευκαιρία ουσιαστικής ανασυγκρότησης. Όχι με τεχνάσματα, όχι σε επίπεδο κορυφής, όχι σε ξενοδοχεία. 

Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ενώ όλα τα μεγάλα λόγια ειπώθηκαν. Η πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, ως του βασικότερου πυλώνα των μεγάλων προοδευτικών αλλαγών στη χώρα και της διασφάλισης της εθνικής μας ακεραιότητας, κλονίστηκε από το ψευδεπίγραφο δίλημμα μνημονιο-αντιμνημόνιο. 

Η επανασύνδεση της παράταξης με την κοινωνία προϋποθέτει την μετεξέλιξη της, όχι όμως γενικά και αόριστα. Πιο καθαρά και πιο απελευθερωμένα απο δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, η νέα συλλογικότητα οφείλει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των δημοκρατικών πολιτών για:
·εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος: η κοινοβουλευτική δημοκρατία δε μπορεί να λειτουργεί με λίγους και εκλεκτούς οι οποίοι κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται λόγω προνομιακών σχέσεων με οικονομικά κέντρα. 

·επανίδρυση του Κοινωνικού Κράτους για την προστασία των -πραγματικά- μη προνομιούχων. Το δωρεάν να ειναι προνόμιο όσων το έχουν πραγματικά ανάγκη την περίοδο της Κρίσης. 

·αξιολόγηση και εκσυγχρονισμό του Δημοσίου. Η αξιοκρατία να γινει η βάση ενός παραγωγικότατος Κράτους. 

·Ανάδειξη και αξιοποίηση καθε υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Στήριξη σε καθε ιδιώτη που βοηθά στην αντιμετώπιση της ανεργίας με ειδικά κίνητρα. 

·προστασία των εθνικών συμφερόντων, στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, εμβάθυνση των διεθνών συμμαχιών.

Το "νέο ΠΑΣΟΚ" πρέπει να βασιστεί σε μια νέα αξιακή, ιδεολογική και πολιτική σχέση και ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του. Χρειάζεται σεβασμός σε όσους θα ψηφίσουν την Κυριακή, οργανωτική ανασύνθεση, σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
Εύχομαι και ελπίζω το μήνυμα της συμμετοχής να αποτελέσει τη νέα αρχή που όλοι χρειαζόμαστε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ