ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Την Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας από την Μικρά Ασία γιορτάζουν στην Νέα Κίο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | |
Με κάθε μεγαλοπρέπεια η κωμόπολη της Νέας Κίου Άργους , τιμά την Αγία Εικόνα της προστάτιδας της Παναγίας της επονομαζόμενης "Τριχερούσας" , η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό "Θεομάνας" Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 , εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, πλαισιωμένου κι από άλλους Ιερείς από την μητρόπολη Αργολίδος.
Στον ιερό ναό βρίσκονται 4 εικόνες που οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Ν. Κίου , διέσωσαν από την καταστροφή της Βηθυνίας από τους Τούρκους.
Οι εικόνες αυτές, της Τριχερούσας, της Θεομάνας, του Ευαγγελισμού και της Πορταίτισας είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει στην περιοχή της Κιου.
Την εικόνα της Τριχερούσας διέσωσε μία γυναίκα ,η ζωή Πιππίδου, αφού έκοψε την εικόνα στην μέση για να καταφέρει να την σώσει από τους Τούρκους, κατόπιν την μετέφερε στην Ελλάδα και έτσι κατέληξε μετά από καιρό στα χέρια των κατοίκων της όμορφης αυτής κωμόπολης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ