V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στην Καλαμάτα

 Επίσκεψη του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας (9 άτομα τα καταφέραμε..) , την  Παρασκευή 10 Ιουλίου , στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στην Καλαμάτα.
Αυτά που συναντήσαμε χθες στην Καλαμάτα δεν περιγράφονται εύκολα σε μια ανάρτηση . Ούτε και τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν .

Ο χώρος μεγάλος ,φωτεινός , πεντακάθαρος , φρεσκοβαμμένος , απολύτως τακτοποιημένος και οργανωμένος , όλα με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι.
Οι άνθρωποι που ζουν μέσα (περίπου 30 πρώην χρήστες) και το προσωπικό που δουλεύει , μας υποδέχτηκαν , μας ξενάγησαν στο σπίτι , στα εργαστήρια , στον κήπο και μας μίλησαν με πολλή διάθεση και πολλές λεπτομέρειες για το πρόγραμμά τους . 

Μετά συγκεντρωθήκαμε όλοι στη βεράντα και έγινε μια μεγάλη κουβέντα , μια πολύ μεγάλη κουβέντα μεταξύ μας που τέλειωσε με πρόσκληση σε φαγητό την οποία δεχτήκαμε με χαρά για να επιμηκύνουμε λίγο την παραμονή μας στο χώρο.
Η προσπάθεια που γίνεται εκεί είναι τεράστια , τόσο από τα παιδιά που μπαίνουν στο πρόγραμμα όσο και από το προσωπικό αυτούς τους δύσκολους καιρούς . 

Σταματήσαμε στα καθαρά και γαλήνια μάτια όλων , στην ευγένεια και την αγάπη που είδαμε μεταξύ τους , στη δύναμη που απέπνεε ο λόγος τους , στο νοιάξιμο του κόσμου που δουλεύει μέσα , στην ανταπόδοση της έγνοιας που ήταν διάχυτη , στην ασφάλεια που ένιωθαν εκεί μέσα , στην λειτουργία της κοινότητας με όρους δημοκρατίας και ισοτιμίας . 
Σκεφτήκαμε ότι η υποχρέωση μας, ατομικά και συλλογικά , είναι μεγάλη ώστε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του κοινωνικού περιβάλλοντος που θα τους υποδεχτεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός τους . Αλλά και ακόμη παραπέρα, να δουλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία που τα ναρκωτικά , ο στιγματισμός , ο κοινωνικός αποκλεισμός , τα κλειστά προγράμματα να μην έχουν λόγο ύπαρξης ...

Και δεσμευτήκαμε ότι, στο μικρό βαθμό των δυνατοτήτων μας ως συλλογικότητα , θα συνεχίσουμε την προσπάθεια . 
Φύγαμε από την Κοινότητα με χαμόγελο και με αίσθημα ευθύνης . Ήταν από τις δυνατότερες στιγμές μας ως ΑΑΜΑ. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της Κοινότητας και τον κ. Χαλδαίο για την πρόσκληση .
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ