ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Καλοκαίρι χωρίς Μπριάμ δεν γίνεται!!! (μοναστηριακή συνταγή)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. |
"Καθόλου κρέας όλο τον χρόνο, πολλά χορταρικά και φρούτα. Τηρούμε αυστηρά τη νηστεία. Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά». Αυτό είναι το μυστικό που προστατεύει τους αγιορείτες μοναχούς από ασθένειες και τους προσφέρει μακροζωία", λέει ο μοναχός της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, πατήρ Μωυσής.

«Τρώμε με εγκράτεια. Όσο πρέπει»

Η κουζίνα στο Άγιο Όρος είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη και συνάμα ωφέλιμη για την υγεία. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια και ότι προσφέρει η θάλασσα που περιβάλλει το Άγιο Όρος.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την συνταγή για Αγιορείτικο Μπριάμ. Καλή σας όρεξη....

Υλικά 

400γρ. μελιτζάνες 
400γρ. κολοκυθάκια 
400γρ. πατάτες 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
4 πιπεριές 
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ 
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 φλιτζάνι λάδι 
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση 
Κόβουμε σε ροδέλες όλα τα λαχανικά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνουν με το λάδι τους. 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ