ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Προστασία των ελαιώνων από μαργαρόνια και λεκάνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:31:00 μ.μ. |
 Τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας των ελαιώνων από το λεκάνιο και τη μαργαρόνια, παραθέτει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.
Ειδικότερα για το λεκάνιο, που σπανίως δημιουργεί πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί του Κέντρου σημειώνουν ότι ο καλός αερισμός και φωτισμός του εσωτερικού της κόμης των δέντρων αλλά και η καλή διαχείριση των υπόλοιπων επεμβάσεων, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες ανάπτυξης του εντόμου. Ωστόσο, σε ελαιώνες που ενδεχομένως υπάρχουν προσβολές συνιστάται καταπολέμηση με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά ( π.χ. θερινό πολτό, δελταμεθρίν κ.α.), για τις μεν πρώιμες ποικιλίες από 13 έως 16 Ιουλίου, για τις δε όψιμες από 17 έως 20 Ιουλίου.

Όσον αφορά τη μαργαρόνια, έντομο που προσβάλλει την τρυφερή βλάστηση τα κλειστά άνθη και μερικές φορές και πράσινους ανεπτυγμένους καρπούς, οι γεωπόνοι τονίζουν ότι στα μεγάλα ελαιόδεντρα δεν απαιτείται επέμβαση. Συνιστούν ωστόσο για τα φυτώρια ελιάς και νεαρά δενδρύλλια που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, επέμβαση όταν παρουσιαστούν έντονες προσβολές.

Αναλυτικά ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ