ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Επέστρεψε στις γαλλικές ακτές η ρέπλικα της ιστορικής φρεγάτας «Ερμιόνη» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
 Η ρέπλικα της ιστορικής φρεγάτας αφού ταξίδευε για τέσσερις μήνες από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσέγγισε τις γαλλικές ακτές. Το ταξίδι ήταν προς τιμήν του Γάλλου μαρκήσιου Ντε Λαφαγέτ που είχε διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε 38 ημέρες για να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Αμερικανούς, που πολεμούσαν για την ανεξαρτησία τους το 1780, κατά των Βρετανών.


Η «Ερμιόνη» και το πλήρωμα της χειροκροτήθηκαν σας ήρωες επιστρέφοντας από το ταξίδι που συμβολίζει την αμερικανο-γαλλική φιλία.
Η κατασκευή του πιστού αντίγραφου της «Ερμιόνης» ξεκίνησε το 1997 και κόστισε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για πιστό αντίγραφο με τα υλικά, τα εργαλεία, ακόμη και τα όπλα του 18ου αιώνα.
Δυνατοί άνεμοι και μεγάλα κύματα.

 Το αντίγραφο της ιστορικής φρεγάτας «Ερμιόνη», αντιμετώπισε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πορεία του προς τις Αμερικανικές ακτές.

Οι ερασιτέχνες ναύτες, έγιναν επαγγελματίες μέσα σε λίγες ώρες.

«Έχουμε προειδοποίηση για τυφώνα. Οπότε, τέρμα τα αστεία. Δεν παίζουνε με αυτά τα πράγματα. Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως βγήκαμε ζωντανοί από την νύχτα της 6ης Αυγούστου. Για αρκετές ώρες πηγαίναμε με 12 κόμβους και κάποιες στιγμές νιώσαμε πως δεν θα τα καταφέρουμε. Πότε δεν είχαμε δει το πλοίο, να παλεύει με αυτό τον τρόπο» δήλωσε ο καπετάνιος Γιαν Καριού.

Η Ερμιόνη απέπλευσε από τη Γαλλία στις 18 Απριλίου. Μετά από μία στάση στα Κανάρια νησιά, διέσχισε τον Ατλαντικό και πέρασε στην Αμερική.
Το ταξίδι περιελάμβανε 18 σταθμούς και στόχο είχε να υπενθυμίσει την υποστήριξη των Γάλλων στην επανάσταση και στη γέννηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του ταξιδιού, ήταν η συνάντηση της «Ερμιόνης» με το Άγαλμα της Ελευθερίας. Την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας,
η «Ερμιόνη» είχε την τιμητική της στους εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη.

«Η πιο συγκινητική στιγμή του ταξιδιού ήταν όταν φτάσαμε στο λιμάνι του Γιορκτάουν. Το καλωσόρισμα των Αμερικανών ήταν εκπληκτικό. Κάτι ανάλογο συνέβη σε κάθε πόλη που επισκεφθήκαμε. Οι άνθρωποι ήταν εμφανώς συγκινημένοι από την επίσκεψή μας και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθεια μας. Συγκινήθηκαν από την απόφαση μας να ξαναφτιάξουμε το πλοίο και έτσι να αναβιώσουμε τις μνήμες της περιόδου Λαφαγιέτ» δήλωσε ο καπετάνιος Γιαν Καριού.

Όμως το ταξίδι της δεν τελειώνει εδώ, αφού υπάρχουν σκέψεις να μετατραπεί σε μουσείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ